Friss hírek

Verstappen: Lenyűgöző az új autó kanyarsebessége

A Red Bull Racing ifjú titánja, Max Verstappen alig várja, hogy újra Forma-1-es autóba üljön – a holland tehetség azonban egyelőre óvatosan fogalmazott idei céljairól.


A Red Bull Racing ifjú titánja, Max Verstappen alig várja, hogy újra Forma-1-es autóba üljön – a holland tehetség azonban egyelőre óvatosan fogalmazott idei céljairól.

A királykategória mezőnye február 27-én, Barcelonában kezdi meg a felkészült a 2017-es évadra, a Red Bull új, RB13-as kódjelű autója pedig egy nappal korábban mutatkozik be a nagyközönségnek.

Hirdetés
 

Max Verstappen a szimulátorban már dolgozhatott az új modellel, és elmondása szerint az új szabályok miatt jelentősen átalakuló versenyautó kanyarsebessége lenyűgöző.

„A szimulátorban már vezettem az új autót, a kanyarsebesség pedig igazán meggyőző” – mondta a holland tehetség.

„A Red Bull szimulátora nagyon profi. Az egyetlen dolog, ami hiányzik, az a G-erő. Ezt nagyon nehéz létrehozni a szimulátorban. De minden más adott – szóval kiváló tesztlehetőséget biztosít.”

„Természetesen szeretném már az igazit is kipróbálni, de szerencsére erre sem kell már sokat várni. Alig várom, hogy újra elkezdődjön, hogy találkozzak a csapattagokkal, hogy elkezdjük a gyakorlást, és aztán a versenyzést.”

„Szélesebb abroncsaink lesznek, és az autó is alapjaiban kiszélesedik. Nagyobb lesz a padlólemez, ami a nagyobb szárnyakkal együtt több leszorítóerőt generál majd. Nagyon érdekes lesz. Az autók persze kicsit nehezebbek lesznek, de nem hinném, hogy ez problémákat okoz majd. Bizonyos pályákon 3 másodperccel gyorsabbak leszünk – ez óriási különbség!”

Amikor idei céljairól kérdezték, Verstappen azt mondta, természetesen szeretne a győzelmekért harcolni, de még korai arról beszélni, hogy a Red Bull mire is lesz képes az előttünk álló idényben.

„Remélhetőleg az első helyen leszünk az első kanyarban, és onnantól csak meg kell tartanunk a vezetést. Jelenleg azonban nem gondolkodom ezen túl sokat. Először a tesztekre akarok fókuszálni, és aztán Ausztráliában meglátjuk, hol is állunk a mezőnyben.”

„Szeretném megvárni, mennyire lesz jó az új autó, és aztán majd kitűzök magamnak célokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!