Verstappen: Ma ez volt a maximum

Fotó: Red Bull Racing
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 21: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 21, 2019 in Le Castellet, France. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZQCHGZUH2511 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen szerint ebben ma nem volt több, sikerült a lehető legtöbbet kihoznia az autóból, ami egy negyedik helyre volt elegendő.

Verstappen Leclerc mellől, a második sorból kezdheti meg a holnapi francia futamot, köszönhetően annak, hogy Sebastian Vettel mindössze csak a 7. lett. Christian Horner az időmérő előtt azt nyilatkozta, hogy a hollandot a két Ferrari közé várja, azonban Vettelt nem csak Max, de a két Mclaren is megelőzte. Verstappen a következőképpen látja a helyzetet az időmérőt követően:

A Ferrari elkövetett néhány hibát a mai edzésen, főként Sebastiannál, ami a kezünkre játszott. Úgy gondolom ez a 4. hely volt ma a maximum, amit kihozhattunk az autóból. Ez Kanadához képest már sokkal jobb. Holnap kemény verseny lesz, nem gondolnám, hogy meg tudjuk szorongatni a Mercedeseket, de meglátjuk, hogy miként alakul majd a futam” – nyilatkozta a 21 éves holland.

A Red Bull versenyzőjének elvették az egyik Q2-ben futott gyorskörét, mivel a Mistral-egyenesre túl szélesen fordult, átlépve a fehér vonalat, ez pedig előnyszerzésnek számított. Verstappen azonban értetlenül fogadta az FIA döntését, noha semmi nem múlt rajta, hiszen simán továbbjutott az edzés utolsó szakaszába:

Nem tudtam, hogy ezt nem lehet megcsinálni. Egész hétvégén az FIA nem szólt miatta. Csak az utolsó edzésen szóltak, hogy figyelni fogják. Aztán az első közepes gumis körömön kicsit kifutottam a pályáról.” – magyarázta az esetet a holland.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!