Friss hírek

Verstappen: Ma ez volt a maximum

A Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen szerint ebben ma nem volt több, sikerült a lehető legtöbbet kihoznia az autóból, ami egy negyedik helyre volt elegendő.

Verstappen Leclerc mellől, a második sorból kezdheti meg a holnapi francia futamot, köszönhetően annak, hogy Sebastian Vettel mindössze csak a 7. lett. Christian Horner az időmérő előtt azt nyilatkozta, hogy a hollandot a két Ferrari közé várja, azonban Vettelt nem csak Max, de a két Mclaren is megelőzte. Verstappen a következőképpen látja a helyzetet az időmérőt követően:

A Ferrari elkövetett néhány hibát a mai edzésen, főként Sebastiannál, ami a kezünkre játszott. Úgy gondolom ez a 4. hely volt ma a maximum, amit kihozhattunk az autóból. Ez Kanadához képest már sokkal jobb. Holnap kemény verseny lesz, nem gondolnám, hogy meg tudjuk szorongatni a Mercedeseket, de meglátjuk, hogy miként alakul majd a futam” – nyilatkozta a 21 éves holland.

Hirdetés
 

A Red Bull versenyzőjének elvették az egyik Q2-ben futott gyorskörét, mivel a Mistral-egyenesre túl szélesen fordult, átlépve a fehér vonalat, ez pedig előnyszerzésnek számított. Verstappen azonban értetlenül fogadta az FIA döntését, noha semmi nem múlt rajta, hiszen simán továbbjutott az edzés utolsó szakaszába:

Nem tudtam, hogy ezt nem lehet megcsinálni. Egész hétvégén az FIA nem szólt miatta. Csak az utolsó edzésen szóltak, hogy figyelni fogják. Aztán az első közepes gumis körömön kicsit kifutottam a pályáról.” – magyarázta az esetet a holland.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Ma ez volt a maximum
Élő közvetítés: Az FIA díjátadó gálája
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen
Szakított kedvesével Charles Leclerc

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!