Friss hírek

Verstappen maga mögött hagyta az elmúlt időszak kudarcait

SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 12: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 12, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Maga mögött hagyta a mugellói csalódottságot a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen, és készen áll arra, hogy a bajnokság soron következő versenyein újra a győzelmekért, dobogós eredményekért harcoljon. A holland pilóta viszont tudja, a hétvégi Orosz Nagydíjon nem lesz könnyű dolguk.

Verstappen már az első körben kiesett a legutóbbi versenyen, a Toszkán Nagydíjon, miután műszaki problémák támadtak autójával, majd egy balesetbe keveredett.

Úgy tudni, Monza után Mugellóban is a Honda erőforrásával volt gond, a japán gyártó azonban a Red Bull mérnökeivel gőzerővel dolgozott az elmúlt időszakban azért, hogy a problémák ne ismétlődhessenek meg.

„Azt hiszem, jól jött mindenkinek a csapatnál egy szabad hétvége, de várom már, hogy visszatérjünk a versenyzéshez, főleg úgy, hogy egy kört sem tudtam megtenni a mugellói versenyen” – mondta Verstappen.

„Természetesen nem jó így befejezni egy versenyhétvégét, főleg úgy, hogy szerintem nagyon jó esélyünk volt arra, hogy egy dobogónál többet érjünk el – ezt viszont már magunk mögött kell hagynunk.”

„Természetesen csapatként megvitattuk a problémákat, és mindenki ugyanazért a célért dolgozik, és próbálunk minden egyes lehetőségért megküzdeni minden egyes futamon. Úgy gondolom, Mugellóban sikerült pozitív irányba lépnünk az autóval, és természetesen jó volt látni, hogy Alex megszerezte első dobogós eredményét.”

Verstappen hozzátette, bízik abban, hogy a bajnokság második felében is ütőképesek lesznek, ugyanakkor tudja, most hétvégén, Szocsiban nehéz feladat vár rájuk.

„Nem fogunk leállni a győzelmekért és dobogókért való küzdelemben” – mondta a fiatal pilóta.

„Nem lesz könnyű dolgunk Szocsiban, ez a pálya nem volt a favoritunk a hosszú egyenesei miatt, és a versengés mögöttünk szoros lesz. A pálya elég egyedülálló, mivel a legtöbb kanyar 90 fokos, ami nem túl általános. Szóval jól kell beállítanunk az autót, főleg bizonyos lassú kanyarokhoz, hogy maximalizáljuk a kigyorsításainkat az egyenesekre.”

„Előzni sem könnyű itt, de reméljük, hogy ezen a hétvégén nem sokat kell majd előznöm, és jó eredményt érhetünk el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!