Verstappen magát is meglepte a „hihetetlen” versennyel - F1VILÁG.HU

Verstappen magát is meglepte a „hihetetlen” versennyel

Nem számított ennyire jó teljesítményre az Osztrák Nagydíjon újabb futamgyőzelmet szerző Max Verstappen: a holland pilóta valósággal szárnyalt a tömött lelátók előtt, az újabb diadallal pedig tovább növelte előnyét az összetettben.

Verstappen az élről kezdhette meg a szezon kilencedik versenyét, és folyamatosan növelni tudta előnyét az üldözőkkel szemben.

Végül olyannyira ellógott a riválisoktól, hogy a verseny hajrájában egy biztonsági kerékcserét is meg tudott ejteni, és így is 18 másodperces előnnyel ért célba a 2. helyen befutó Valtteri Bottas előtt.

 

„Nagyon jó volt ma. Számítottam rá, hogy jó lesz, de arra nem, hogy ennyire” – mondta a holland pilóta a leintést követően.

„Mindkét keverékkel nagyon kényelmes tempót tudtam autózni, a gumikat is szépen tudtam menedzselni közben, szóval nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy az egész verseny alakult.”

„Nem voltak különösebb problémák vagy nehézségek. Nem sűrűn van ilyen versenye az embernek, szóval ki kell élveznünk.”

„Amikor ennyire jól érzed magad az autóban, jó az egyensúly, ők pedig nem tudják tartani a köridőket, végső soron ez az, amit akarsz. Ezért is tudtuk ennyire növelni az előnyünket.”

Verstappen azt mondja, a Red Bull autója egész egyszerűen hibátlan volt Spielbergben.

„Hogy őszinte legyek, hihetetlen volt. Az autó szinte síneken ment. Minden gumiszetten élvezetes volt vezetni. Őrület. Még engem is lenyűgözött az, ahogy a mai verseny ment. Nem számítottam erre.”

„Soha nem könnyű olyan teljesítményt nyújtani, mint amilyen ma nyújtottunk, szóval nagyszerű erőfeszítéseket tett a teljes csapat, és persze a Honda is. Szerintem az egész csomagunk ebben a két hétben, főleg ezen a pályán, egyszerűen hihetetlen volt.”

Verstappen számára talán az egyetlen nehézséget a rajt, illetve a biztonsági autós fázis utáni újraindítás okozta.

„Egyszerűen csak ébernek kellett lennem a rajtnál, hogy legyen némi előnyöm” – magyarázta a holland. „Tudtam, hogy amennyiben gyors leszek az első körben, vagy az újraindításnál, a saját versenyemet futhatom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen magát is meglepte a „hihetetlen” versennyel
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!