Verstappen: Majd az idő megmondja, tudunk-e győzni

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője szerint még sokat kell javulniuk ahhoz, hogy a Mercedes szintjén legyenek – azonban nem állnak rosszul a fejlesztések terén.

Verstappen a hétvégi Ausztrál Nagydíjon a Ferrarikat megelőzve a 3. helyen végzett a két Mercedes-pilóta, Valtteri Bottas és Lewis Hamilton mögött. 

A Red Bullnál és a Hondánál egyaránt nagyon örültek az eredménynek azok után, hogy ez volt az első alkalom, hogy az osztrák istálló a japán gyártó erőforrásaival versenyzett. Verstappen elmondta, úgy érzi, sikerült fejlődniük a tavalyi szezonhoz képest. 

„Azt hiszem, a tempó szempontjából, amit az egész verseny során láttunk, megint jó előrelépést tettünk az előző évhez képest” – mondta a holland. „Ha csak a sebességet összehasonlítom a másik két topcsapatéval, akkor már nagyon elégedett vagyok.”

Habár a saját teljesítményükkel elégedett, Verstappen úgy gondolja, nem dőlhetnek hátra, hiszen céljuk, hogy győzelmeket szerezzenek idén – hogy ez sikerülhet-e, azt viszont egyelőre nem tudja. 

„Általában véve a motor nagyon jól teljesített, problémák nélkül. Szóval ez is nagyon fontos. Azt hiszem, az idő megmondja, hogy tudunk-e majd az élen harcolni.

„Összességében nagyon elégedett vagyok, mert sebesség szempontjából elengedhettem magam. Remek fejlődést mutatunk, és sok pozitív dolog fog még jönni – de eddig is remekünk dolgoztunk együtt. Nagyon örülök.”

„Azt hiszem, Valtteri nagyon messze volt. Jó eredményt értünk el, de keményen kell dolgoznunk, hogy fejlődjünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek