Verstappen: Majd év végén kell a pontverseny élén állnom! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Majd év végén kell a pontverseny élén állnom!

HIRDETÉS
Bár örül annak, hogy vezeti az összetett pontversenyt, Max Verstappen azt mondja, pontosan tudja, hogy nem dőlhetnek hátra, és versenyről versenyre javulniuk kell.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 23: Race Winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 23, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Sebastian Nogier - Pool/Getty Images)

Verstappen magabiztos győzelmet szerzett a Monacói Nagydíjon, és miután a címvédő Lewis Hamilton csak a 7. helyen ért célba, az összetettben is átvette a vezetést, előnye 4 pont az angollal szemben.

A Forma-1 mezőnye hétvégén Bakuba látogat majd, Verstappen pedig természetesen ismét a győzelemért szeretne harcba szállni. A holland azt mondja, egyelőre nem foglalkozik túlzottan azzal a ténnyel, hogy vezeti a bajnokságot, hiszen még rengeteg van hátra az idei szezonból.

„A monacói nagyon jó hétvége volt, és mivel soha nem álltam korábban dobogón ott, nagyon jó volt nyerni” – mondta a holland pilóta.

„Jó érzés az is, hogy átvettem a vezetést az összetettben, de az utolsó versenyen kell majd az élen állnunk, csak az számít. Jó érzés most itt tartani, és természetesen ez is azt mutatja, hogy jól kezdtük az évet, de tovább kell nyomnunk, mert javulnunk kell, és jobbá kell válnunk.”

„Ebben a sportban soha senki nem tökéletes, és nem áll egyhelyben sem. Voltak kisebb hibáink, de semmi komoly, és jelenleg ezért vagyunk elöl. De tudjuk, hogy ez gyorsan megváltozhat.”

„A csütörtöki edzéseken küszködtünk, de a csapat rengeteg munkát fektetett abba, hogy az autó jobb legyen szombaton. A hétvége kezdetén nem igazán találtuk el a dolgokat, és nem volt könnyű menet, de mindenki nagyon jól kielemezte az adatokat, és az időmérőre sikerült újra versenyképessé tenni az autót, így harcban lehettünk.”

„Monacóban nagyon könnyű hibázni, körről körre fókuszáltnak kell maradnod, én viszont remekül éreztem magam, miközben vezettem a versenyt, és kontrolláltam azt. Biztos volt, hogy nem fogom eldobni az első monacói győzelmemet!”

Verstappen hozzátette, a hétvégi Azeri Nagydíjnak otthont adó bakui pálya nem tartozik a kedvencei közé, de természetesen a cél, hogy ezúttal is Hamilton előtt végezzen.

„A pálya rendben van, de talán nem a kedvencem, hogy őszinte legyek. Soha nem álltam ott dobogón, ezen pedig ideje változtatni. Meglátjuk, mennyire leszünk versenyképesek. Arra számítok, hogy a Mercedes erős formában tér vissza a pályára.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!