Friss hírek

Verstappen már beérte volna a 2. hellyel, de jött a fekete leves

Drámai fordulatokat tartogatott Max Verstappen számára a 2022-es Forma-1-es idény első versenye, a Bahreini Nagydíj. A holland versenyző a győzelemért csatázhatott Charles Leclerc-rel, végül azonban pár körrel a leintés előtt egy műszaki hiba miatt kiesett.

A Red Bull pilótája a szombati időmérőn 1 tizedmásodperccel maradt alul Leclerc-rel szemben, a 2. helyről rajtolva azonban többször meg tudta szorongatni a Ferrari monacói versenyzőjét.

Mivel Leclerc derekasan helytállt, sokáig úgy tűnt, Verstappen a 2. helyen ér majd célba – ekkor azonban több probléma is felmerült autójával, és végül kénytelen volt kiállni.

Hirdetés
 

„Ami a verseny végén történt, az természetesen rendkívül frusztráló, de előtte is volt már néhány problémám” – mondta a regnáló világbajnok. „Először eltűnt az egyensúly, egyáltalán nem olyan volt az autó, mint a pénteki hosszú etapok során, ami egy kicsit kiábrándító volt.”

„Az egyensúlyproblémák ellenére ott voltam a 2. helyen, ami egy jó eredmény lett volna, de aztán valami történt a kormányművel, nem tudom, hogy mi. Mintha lezárt volna, minél gyorsabban mentem, annál nehezebben tudtam kormányozni. Szóval nem volt könnyű az újraindításnál védekezni Carlosszal szemben. A komoly probléma ellenére mégis a 2. helyen voltam, szóval úgy voltam vele, ennyi gond után jó lesz ez az eredmény.”

„De aztán hirtelen ki kellett állnom, minden lekapcsolt, és úgy tűnik, hogy a benzinpumpával volt gond, illetve az üzemanyag-befecskendezéssel. Az ember nyilván nem akarja, hogy ilyenek történjenek, és nagyon fájdalmas a csapat számára, hogy mindkét autó kiesett, de meg kell vizsgálnunk mindent.”

A Red Bull számára különösen fájó, hogy nemcsak Verstappen, de Sergio Perez is feladta a versenyt, így az istálló pont nélkül távozott Bahreinből.

„A legnagyobb probléma az, hogy 0 ponttal zártunk egy versenyképes autóval. És azokon a napokon, amikor vannak kisebb gondjaid, és nem vagy teljesen elégedett az egyensúllyal, akkor is szerezned kell értékes pontokat, szóval az, amit ma műveltünk, rendkívül fájdalmas.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!