Friss hírek

Verstappen már nem kisgyerek, egyedül ment Kanadába

Fotó: Red Bull Racing

A múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon már menedzsmentje nélkül vett részt a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen – a döntést a versenyző csapatával közösen hozta meg.

Verstappen a szezon első versenyei után kritikák kereszttüzébe került, számos hibát elkövetett ugyanis, legutóbb Monacóban, ahová a Red Bull győzelmi esélyekkel érkezett – és Daniel Ricciardo révén végül nyert is.

A 20 éves versenyző menedzsmentje nem volt jelen a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon, sem pedig édesapja, aki korábban alaposan kivette a részét Verstappen karrierjének egyengetéséből.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, ki akarták próbálni, milyen az, ha Verstappen teljesen magára van utalva.

„Ez volt az első verseny, amit teljesen egyedül csinált végig, és azért ez egy kicsit más dolog” – mondta a szakember.

„Hogy ez bármilyen módon hozzájárult-e a szerepléséhez, azt lehetetlen megmondani. De folyamatosan fejlődik, egyre érettebbé válik versenyzőként, ahogy gyűjti a tapasztalatokat. Megvitattuk vele ezt a dolgot, és ez egy megegyezés közte és a csapat között.”

Arra a kérdésre, hogy folytatni fogják-e ezt Verstappennel, a szakember „nemmel” felelt, majd hozzátette, egyszerűen „ki akarták próbálni” Kanadában.

„Nem azt mondom, hogy ez bármilyen módon is hozzájárult a szerepléséhez, de egy kicsit más dolog volt.”

„Nagyon belefáradt mindenbe, amit ezen a hétvégén csinált, de szuper munkát végzett, szóval le a kalappal, amiért egy ilyen erős versenyt hozott össze, és 1 tizeddel Bottas mögött ért célba.”

Verstappen egyébként már csütörtökön felhívta magára a figyelmet, amikor azt mondta, „lefejel valakit”, ha még egyszer az eddigi hibáiról kérdezik. Horner viszont azt mondja, a Monacóban történtek után a holland változtatott hozzáállásán.

„Az itteni hozzáállása egy kicsit más volt. Azt gondolom, remek munkát végzett. Ő egy igazán izgalmas tehetség, és minden sportágban találunk sportolókat, akiknek vannak különféle periódusaik, melyek során nem mindig mennek jól a dolgok.”

„Remélhetőleg fordul a szerencséje, ezen a hétvégén fantasztikus teljesítményt nyújtott. Tiszta hétvégéje volt, és biztos vagyok abban, hogy ez nagy önbizalommal tölti el a következő pár versenyre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!