Verstappen: Már többet elértem, mint amiről valaha is álmodtam! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Már többet elértem, mint amiről valaha is álmodtam!

HIRDETÉS
Még csak 25 éves, de már 2 világbajnoki cím és 35 futamgyőzelem van a tarsolyában. A Red Bull versenyzője, Max Verstappen elismerte, mostanra többet elért, mint amiről valaha is álmodott.
Max Verstappen and Sergio Perez seen during a photo shoot of the kit launch of Red Bull Racing in London, United Kingdom in 2023. // Red Bull Racing / Red Bull Content Pool // SI202301310390 // Usage for editorial use only //

Verstappen 2015-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, 2016-ban pedig már a Red Bull Racing színeiben versenyezhetett, mely csapattal az elmúlt két évben elképesztő sikereket ért el. A holland pilóta a tavalyi szezon során domináns formát mutatott, 15 versenyt nyert meg, és ugyancsak rekordnak számító 454 pontot gyűjtött.

Verstappen olyan nevek mellé iratkozott fel az F1 történelemkönyvében, mint Fernando Alonso, Mika Häkkinen, vagy Emerson Fittpaldi, ha pedig idén is képes lesz megvédeni címét, a vb-címek számát tekintve beéri Ayrton Sennát, Sir Jack Brabhamet, illetve Sir Jackie Stewartot. A Red Bull versenyzője viszont azt mondja – őt nem érdeklik a rekordok. Akkor alszik nyugodtan, ha tudja, mindent megtett a siker érdekében.

„Azt hiszem, már most többet elértem, mint amiről valaha is álmodtam” – mondta a holland versenyző újságíróknak nyilatkozva a Red Bull múlt heti autóbemutatóján. „Mindig próbálom a legtöbbet kihozni magamból, és őszintén szólva nem igazán gondolkodom azon, hogy hol is helyezkedem el minden idők legjobbjai között a bajnoki címet és a győzelmek számát tekintve. Én csak végezni akarom a feladatomat.”

„Tudom, hogy 2028-ig szerződésem van, és természetesen további futamgyőzelmeket és bajnoki címeket akarok szerezni ezzel a csapattal. De soha nem voltam az a srác, akit annyira érdekeltek a statisztikák, meg ilyenek. Minden egyes hétvégén azt akarom mondani magamnak, hogy mindent beleadtam, és mindent kihoztam magamból – mert akkor vagyok elégedett.”

„Ha majd abbahagyom a versenyzést, és visszatekintek a Forma-1-ben eltöltött éveimre, azt fogom kérdezni magamtól: ’Tényleg kihoztam belőle mindent?’. Ha igen, és azt mondhatom magamnak, hogy így volt, akkor elégedett leszek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!