Verstappen: Marko megtanulta, hogy soha ne fogadjon ellenem! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Marko megtanulta, hogy soha ne fogadjon ellenem!

Sokat küszködött a szabadedzéseken, Max Verstappen mégis képes volt megszerezni a rajtelsőséget a 2023-as Forma-1-es szezon utolsó időmérőjén, Abu Dhabiban. A holland szerint Helmut Marko is megtanulta, hogy soha ne fogadjon ellene.

Verstappen már pénteken is sokat küszködött az RB19-es egyensúlyával, a helyzet ráadásul nem sokat javult a szombati, utolsó szabadedzésre, így a háromszoros világbajnok nemigen bízhatott abban, hogy képes lesz jó eredményt szerezni az időmérőn. A kvalifikáción aztán a holland magabiztos teljesítményt tudott nyújtani, és pályafutása 32. F1-es pole-ját szerezte meg. Az időmérő után elárulta, a javulás annak köszönhető, hogy sikerült jelentős előrelépéseket tenniük a beállítások terén.

„Micsoda fordulat! Az edzéseken nem tűnt jónak a helyzet, rengeteget küszködtem az egyensúllyal, szóval szerencsére jó változtatásokat végeztünk az autón az időmérőre. Az első körtől kezdve azt éreztem, hogy jobban tudok kapcsolódni az autóhoz, és itt ennek komoly jelentősége van, hiszen minden a gumikról, azok viselkedéséről szól, ha pedig sokat csúszkálunk, akkor túlmelegszenek” — magyarázta a holland versenyző, majd arra a kérdésre, hogy mennyire volt jó vezetni a Red Bull RB19-esét az idei időmérőkön, kifejtette: „Hogy őszinte legyek, inkább a versenyeken élveztem. De olykor persze az időmérőn is összejöttek nagyon jó körök.”

„Viszont ismét megmutatkozott, hogy az apró részletek jelentős különbséget okozhatnak, az időmérőig ugyanis nem voltam megelégedve az autóval, aztán a kvalifikáción újra a megszokott módon viselkedett.”

„Arról fogalmam sincs, hogy a versenyen hogyan fog majd viselkedni, nem igazán futottam hosszú etapokat, szóval majd a futamon kiderül. De eddig a legtöbb versenyen erősek tudtunk lenni. Vasárnap egy kicsit bele kell törődnöm a dolgokba, azt hiszem.”

Miután Verstappen megszerezte a pole-t, egy rádióüzenet felfedte, hogy Helmut Marko 500 eurót veszített Christian Hornerrel szemben, mert arra fogadott, hogy a háromszoros világbajnok nem lesz ott az első sorban. Arra a kérdésre, hogy az utolsó pillanatban megejtett beállítás-változtatások mennyire voltak kockázatosak, Verstappen kifejtette: „Nos, mindenekelőtt azt gondolom, Helmut megtanulja a leckét: soha ne fogadjon ellenem! Természetesen mindig van benne némi rizikó, hiszen nem lehet tudni. Már eleve sok mindent kipróbáltunk az autóval, ami nem igazán oldotta meg a problémát. De azt gondolom, GP higgadt maradt, és minden opciót megvizsgált. A visszajelzéseim után pedig előállt egy nagyon jó beállítással az időmérőre.”

„Természetesen nagyon-nagyon örülök ennek, mert mindig rizikós egy kicsit az ilyen. Soha nem lehetsz 100 százalékig biztos a dologban, ráadásul kihagytam az első edzést. Nem tudom… Talán azzal együtt is nehéz lett volna jól belőni a második és harmadik gyakorlásra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!