Verstappen: Meg kellett próbálnom az 1-es kanyarban - F1VILÁG.HU

Verstappen: Meg kellett próbálnom az 1-es kanyarban

Idei 18., összességében pedig 53. futamgyőzelmét szerezte a vasárnapi Las Vegas-i Nagydíjon a Red Bull háromszoros világbajnoka, Max Verstappen, aki nagy csatában tudott diadalmaskodni a kaszinóvárosban megtartott éjszakai futamon.

A holland versenyző a 2. helyről vágott neki a futamnak, ám már a rajtnál az élre tudott kerülni, miután nagy csatában megelőzte a pole-ból induló Charles Leclerc-t. Mivel azonban a versenybírók szerint leszorította a monacóit a pályáról, 5 másodperces időbüntetést kapott, ami miatt a verseny későbbi szakaszában rengeteg pozíciót veszített.

Verstappen aztán szépen felküzdötte magát, remek előzéseket mutatott be, habár nem volt egyszerű dolga — a futam egy pontján George Russell-lel is összeütközött. Végül felverekedte magát az élre, és csapattársát, Sergio Perezt, valamint Leclerc-t megelőzve végül győzött Las Vegasban.

„Igen, kemény verseny volt. A rajtnál rá kellett mennem a dologra, szerintem mindketten elég későn fékeztünk, elfogyott a tapadásunk, és egy kicsit szélesen fordultunk, végül pedig büntetést kaptam érte” — mondta a Red Bull versenyzője. „Ezután egy kicsit persze hátrányba kerültem, meg kellett előznöm jó néhány autót, majd újra jött a biztonsági autó, szóval rengeteg minden történt a verseny ezen pontján.”

„A végén pedig padlóig nyomhattuk, ismét meg kellett előznöm jó pár autót, de egyértelműen látszott, hogy a DRS-nek elég erőteljes hatása volt itt, és még ha az ember át is vette a vezetést, az üldözőjének lehetősége volt visszatámadni, ami szerintem remek küzdelmeket produkált itt. Szóval nagyon élvezetes volt.”

Arra a kérdésre, hogy a Russell-lel való ütközés, illetve az első szárny sérülése mekkora hatással volt később a versenyére, Verstappen kifejtette: „Inkább úgy voltunk vele, hogy hozzá sem nyúlunk, mert eléggé töröttnek tűnt. A struktúrája nyilván rendben volt, de persze soha nem ideális az ilyen. Egy kicsit alulkormányzottabb volt az autó, de szerencsére sikerült így is megnyerni a versenyt.”

„Nagyon szórakoztató verseny volt, a DRS sokat segített abban, hogy remek versenyzés legyen, és a gumik degradációja is alacsony volt, szóval lehetett nyomni neki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!