Verstappen: Még közelebb is lehettem volna Hamiltonhoz - F1VILÁG.HU

Verstappen: Még közelebb is lehettem volna Hamiltonhoz

HIRDETÉS
Fotó: Singapore GP Media

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője úgy gondolja, F1-es karrierjének legjobb időmérőjén van túl Szingapúrban.

Verstappen küszködött az időmérő során, miután erőforrás-problémáik akadtak – a holland elárulta, utolsó gyorskörén is kihagyott a motorja, ezért nem tudott javítani addigi legjobb idején.

F1-es karrierem legjobb időmérője volt. A harmadik szabadedzés után reszkettem az idegességtől, de most remegek a boldogságtól” – mondta a fiatal pilóta.

Annyi problémánk volt a harmadik szabadedzésen… Hirtelen üresbe tette magát az autó, és leállt a pályán. Lerobbantam a gyorsköreimen. Az időmérőn ugyanez volt a helyzet.”

„Újra kellett finomhangolnunk a motort, ezért veszítettünk egy kis időt, hogy a vezethetőségen javítsunk, de még mindig nem úgy működött, ahogy kellett volna.”

„A Q3-ban úgy éreztem, az autó igazán jól működik, és nem is kellett panaszkodnom semmi miatt, de amikor megláttam, hogy 2. vagyok, nagyon meglepődtem azok után, hogy milyen problémáim voltak.”

Az utolsó körömön próbáltam picit jobban nyomni, és javítottam két tizedet. Aztán megérkeztem a 16/17-es kanyarhoz, ahol megint váltanom kellett, a motor kihagyott, szóval el kellett engednem.”

Verstappen hozzátette, azt nem tudja, hogy ha befejezi gyorskörét, az elég lett-e volna a pole-hoz, azonban abban biztos, hogy javítani tudott volna az idején. A Red Bull-pilóta bízik benne, hogy a futamon nem fog előjönni ez a probléma.

Hirdetés

„Közelebb lettem volna hozzá, mint 3 tized” – mondta. „Normális esetben a versenyen letekerjük a motort, és tegnap a hosszú etapokon nem volt problémám, és ha működésbe lép a motorfék, akkor lefékez, ezen nem igazán tudok változtatni. Holnap meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!