Verstappen még nem gondol a vb-címre: A lényeg, hogy erős autónk van! - F1VILÁG.HU

Verstappen még nem gondol a vb-címre: A lényeg, hogy erős autónk van!

A mai Japán Nagydíjon bebiztosíthatja második világbajnoki címét a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen, a fiatal versenyző azonban nem igazán foglalkozik még ezzel.

Verstappen a pole pozícióból kezdheti meg a mai versenyt, amennyiben pedig 112 pontos előnnyel távozik Szuzukából, matematikailag már senki sem győzheti le őt a szezon során. A legegyszerűbb forgatókönyv az ő szempontjából az lenne, ha az élről rajtolva megnyerné a futamot, emellett pedig megfutná a verseny leggyorsabb körét is.

A Red Bull pilótája az időmérőt követően az RB18-as versenygépet dicsérte, és reméli, az a mai versenyen is ütőképes lesz majd.

 

„Az autó az egész időmérőn remekül ment, igazából csak finomítgatnunk kellett rajta egy kicsit. A Q3-ban futott első köröm jó volt, és természetesen nagyon örülök annak, hogy a pole-ban lehetek” – fogalmazott a vb-címvédő.

„Természetesen arról is meg kell bizonyosodnunk, hogy gyorsak vagyunk a verseny napján, vasárnap ráadásul az időjárás is beleszólhat a dolgok alakulásába, szóval nem igazán lehet tudni, mi fog történni.”

Verstappen hozzátette, egyelőre nemigen gondolkodik azon, hogy a mai futamon bebiztosíthatja második világbajnoki címét.

„Nem gondolkodom túl sokat rajta. Azt gondolom, a legfontosabb az volt, hogy versenyképes autónk van, ez egyértelműen adott volt az időmérőn. És remélem, hogy ugyanez lesz a helyzet a futamon is. Tökéletes versenyre van ugyanis szükségünk a győzelemhez vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen még nem gondol a vb-címre: A lényeg, hogy erős autónk van!
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!