Verstappen még nem gondol az újabb vb-címre, meg akarja nyerni a hátralévő versenyeket - F1VILÁG.HU

Verstappen még nem gondol az újabb vb-címre, meg akarja nyerni a hátralévő versenyeket

HIRDETÉS
Elméletben akár már a hétvégi Szingapúri Nagydíjon is bebiztosíthatja második világbajnoki címét Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája viszont egyelőre még nem foglalkozik ezzel. Nyerni akar a hátralévő versenyeken, ezért pedig mindent bele fog adni.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 11: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing stops in parc ferme during the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo Nazionale Monza on September 11, 2022 in Monza, Italy. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Verstappen előnye hat versennyel a bajnokság vége előtt 116 pont a Ferrari ifjú pilótájával, Charles Leclerc-rel szemben, így egyre magabiztosabban halad afelé, hogy megvédje tavaly megszerzett világbajnoki címét. Hiába van kényelmes pozícióban, a holland pilóta nem akarja félvállról venni a hátralévő versenyeket, ezért ő és csapata minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy győzzenek a hátralévő futamokon.

„Hiba volna lazítani. Annyi minden sülhet el balul, és persze jól is. Még több versenyt akarunk nyerni – mi így állunk hozzá a hátralévő futamokhoz” – mondta Verstappen. „Következetesnek kell lennünk, nem akarunk kiesni. A szezon elején voltak kisebb gondjaink, de meglátjuk, mennyire leszünk versenyképesek.”

Verstappen már úgy is bajnok lehet idén, ha minden futamot Leclerc nyer meg a szezonzáróig, ő pedig csak a 2. helyen ért célba – ő azonban nem fog a biztonságra játszani.

„Ez nem működik. Ha így van, akkor szerintem ideje leállni a versenyzéssel, mert ez azt jelenti, hogy nem akarod már többé. Korábban is mondtam már, szerintem az egész csapat így gondolkodik. Még több versenyt akarunk nyerni. Nem azért vagyunk itt, hogy azt mondjuk, ’ó, végezhetünk a 2. vagy 3. helyen is’. Mi nem így dolgozunk. Azt gondolom, mindig a legjobbat akarjuk, és győzni szeretnénk. Nem akarunk győzelmeket adni más csapatoknak, csak azért, hogy biztonságban legyünk. Természetesen tudjuk azt is, hogy mindenekelőtt problémák nélkül célba kell érnünk.”

„És ha az ember elkezd így gondolkodni, akkor jönnek a hibák is. Szerintem egyszerűen butaság még a bajnoki címre gondolni. Még túl sok kockázat van, az ember csak fókuszálni szeretne.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!