Friss hírek

Verstappen még nem tudja, mekkora hátrányban vannak a Mercedesekhez képest

A 3. legjobb idővel zárta a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj pénteki nyitónapját Max Verstappen. A Red Bull versenyzője elégedett, bár azt nem tudja pontosan, mekkora hátrányban vannak a Mercedesekkel szemben.

Verstappen közel 8 tizedmásodperccel volt lassabb az élen végző Valtteri Bottasnál a második, villanyfényes edzésen, elmondása szerint azonban a köridők nem túl reprezentatívak, neki ugyanis forgalomban kellett megfutnia mai gyorskörét.

A Red Bull versenyzője úgy érzi, van még hová fejlődniük, de összességében nem panaszkodhatnak.

„Rendben volt a mai nap, de még van némi tennivaló, hogy csökkentsük a hátrányunkat a Mercedeshez képest, akik ismét nagyon erősnek tűntek. Én viszont a lágy gumikon nem tudtam jó köridőt futni, mivel Perez mögött voltam, aki hosszú etapot teljesített. Szóval nehéz pontosan megmondani, mekkora a lemaradásunk” – mondta a holland versenyző.

„Majd meglátjuk, mit mond a többi versenyző a pályahatárokról a mai értekezleten, hiszen a pénteki edzések mindig a határok feszegetéséről szólnak, illetve annak megértéséről, hogy mennyire lehet szélesen fordulni az autóval.”

„Az időmérőn már tudni fogjuk, hogy nem mehetünk olyan szélesen, és jobban odafigyelünk rá – de nem hiszem, hogy ez olyan nagy probléma.”

„Úgy tűnik, a lágy gumik egészen jól bírják, szóval szerintem rendben lesznek az időmérőn. Aztán majd meglátjuk, hogy ülhetek-e ezúttal egy másik székbe a szombati sajtótájékoztatón!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!