Friss hírek

Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!

Bár a Magyar Nagydíj után 8 pontra nőtt hátránya a világbajnoki összetettben, Max Verstappen meg van győződve arról, gyorsabb versenyző, mint Lewis Hamilton. A holland szeretne visszavágni a nyári szünet után.

Verstappen számára nem alakult jól a legutóbbi két verseny: bár magabiztos előnye volt a tabellán, Silverstone-ban egy baleset következtében kiesett, a Hungaroringen pedig ugyancsak ütközésbe keveredett. Mindkét alkalommal egy Mercedes okozta a bajt.

„Sok őrült pillanat volt, amik rengeteg pontba kerültek” – mondta a fiatal pilóta a De Telegraaf című holland lapnak.

Hirdetés
 

„Természetesen a Mercedes nagyon gyors, de soha nem adjuk fel! Magunkra kell összpontosítanunk, tovább kell nyomnunk, és majd meglátjuk, hol végzünk.”

Verstappen 6 pontos hátránya Sebastian Vettel kizárásával 8 pontra nőtt a hungaroringi hétvége után, a Red Bull versenyzője azonban mindent megtesz a visszavágásért.

„Az ilyen pillanatok kiábrándítóak. De tudom, hogy a szünet után visszatérve a legjobbamat fogom nyújtani. Természetesen remélem, hogy az autóm is versenyképes lesz, de majd meglátjuk.”

„Azt gondolom, az év korábbi szakaszában az autók határozottan egy szinten voltak. Most a Mercedes ismét egy kicsit előrébb van, nekünk pedig meg kell bizonyosodnunk arról, hogy legalább lefaragjuk a hátrányunkat. És akkor én jelenthetem a különbséget.”

Verstappen azt mondja, meggyőződése, hogy gyorsabb versenyző, mint Hamilton.

„Én így látom – gyorsan tudok lenni mindenkinél az autóban ülve. Abszolút biztos vagyok abban, hogy gyorsabb vagyok, mint Lewis. És számomra jól működik az, hogy így gondolkodom. Ha nem így tenném, jobban tenném, ha otthon maradnék.”

A holland pilóta ugyanakkor azt mondja, sokat számít az is, hogy Hamilton sok segítséget kap Valtteri Bottastól, a csapattárstól.

„A Mercedesnek Lewis és Valtteri általában nagyon közel vannak egymáshoz az időmérőn. Ez azt jelenti, hogy az autó jól működik” – magyarázta Verstappen.

„Nálunk más a helyzet. Ha az autó jól megy, Checo is ott van. De itt, Magyarországon nehézségeink voltak, és a 4. helyen végzett az időmérőn – ám több mint 6 tizedes hátránnyal. Ilyenkor látszik igazán, milyen nagy a különbség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!