Friss hírek

Verstappen: Meghatározó hétvége következik

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull versenyzői, Daniel Ricciardo és Max Verstappen izgatottan várják a Spanyol Nagydíj versenyhétvégéjét, amely egyben az európai szezon kezdetét is jelenti.

Ricciardo és Verstappen számára nem végződött jól az Azeri Nagydíj, miután a csapattársak a verseny során összeütköztek, és mindkettejük futama véget ért. A versenyzők az esetet követően leültek a csapattal, hogy megbeszéljék a részleteket, és tisztázták, hogy ilyen többé nem fordulhat elő.

A pilóták most újult erővel várják a barcelonai nagydíjat – Ricciardo a 2017-es szezon során itt állhatott először dobogóra, és bízik benne, hogy idén is jól alakul számára a hétvége.

„Barcelona mindig izgalmas, ez az európai szezon kezdete, amikor számos fejlesztést látunk, és valahogy a nyár kezdete is, amit imádok” – nyilatkozta az ausztrál. „A barcelonai pálya igazán szórakoztató, sok kört tettünk meg már itt, szóval nagyon jól ismerjük, mindazonáltal egyáltalán nem unalmas, mindig szeretünk ide visszajárni.”

„Tavaly itt szereztem az első dobogómat, ami király volt, szóval idén még jobban szeretnék teljesíteni.”

A mezőny rengeteg fejlesztést hoz magával Barcelonába, így Verstappen szerint meghatározó hétvége lesz a mostani, hiszen lemozdulhatnak a jelenlegi erőviszonyok.

Sok fejlesztést próbálunk ki, remélhetőleg pozitívak lesznek, és még közelebb lehetünk az első helyhez – de természetesen mindenki hoz újításokat. Meghatározó pillanata lehet ez a szezonnak, és kíváncsi vagyok, hogy ki, hogy teljesít majd” – mondta a holland.

„Azt hiszem, az autónk nagyon gyors, csak a végsebességen lehetne még egy kicsit javítani, de remélhetőleg ez meglesz. Jó emlékeim vannak innen, mert itt szereztem az első győzelmemet, és örülök annak is, hogy megkezdjük az európai szezont.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek