Verstappen megrovással megúszta, megtarthatja a pole-t - F1VILÁG.HU

Verstappen megrovással megúszta, megtarthatja a pole-t

HIRDETÉS
Megrovást kapott a Forma-1-es Japán Nagydíj időmérője után a Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen.
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 08: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on October 08, 2022 in Suzuka, Japan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images )

A holland versenyző a szombati kvalifikáción rajtelsőséget szerzett, ám az időmérő után beidézték a versenybírók, miután egy meglehetősen veszélyes szituációt teremtett a Q2-ben. Verstappen épp abroncsait melegítette, ám nem volt kellően körültekintő, a mögötte érkező Lando Norris pedig nagy sebességnél kitérő manővert kellett, hogy alkalmazzon. A brit szerencsére sikerrel járt, és nagy balesetet került el. A versenybírók megvizsgálták az esetet, és végül arra jutottak, megrovásban részesítik a vb-éllovast, aki tehát így megtarthatja rajtelsőségét.

A stewardok a kiadott közleményben megjegyzék, „az alacsony gumihőmérséklet miatt” Verstappen gyorsítás közben „elveszítette a kontrollt autója felett”, amiatt pedig az RB18-as az óramutató járásával ellentétes irányba bebicskázott.

Norris a versenybírói meghallgatáson azt mondta, egy „balszerencsés incidens” volt, a stewardok szerint azonban a versenyző felelőssége az, hogy mindvégig kontroll alatt tartsa autóját.

A hasonló jellegű szabályszegéseket alapul véve a bírák úgy döntöttek, elegendő, ha Verstappent megrovással sújtják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!