Verstappen: Megszorongathatjuk a Mercedest és a Ferrarit - F1VILÁG.HU

Verstappen: Megszorongathatjuk a Mercedest és a Ferrarit

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Magabiztosan várja a Japán Nagydíj szombati időmérő edzését és vasárnapi futamát a Red Bull ifjú versenyzője, a múlt vasárnap győztes Max Verstappen.

A holland tehetség jó formában vághatott neki a szuzukai hétvégének pénteken, hiszen múlt hétvégén Lewis Hamiltont legyőzve megnyerte a Maláj Nagydíjat.

Bár a délutáni eső az egész mezőny dolgát megnehezítette, Verstappen a nap végén úgy fogalmazott, az első edzésen igazán elégedett volt autója teljesítményével.

„Olyan sok kört nem tettünk meg délelőtt, de a beállításokkal azonnal elégedett voltam, és szerintem versenyképesnek tűntünk” – magyarázta a holland tehetség.

„A [Carlos Sainz balesete miatt meglengetett] piros zászló keresztülhúzta a programunkat, de még így is sikerült értékes adatokat gyűjteni, és elégedett voltam az edzésnap végén.”

„Alkalmazkodtunk a terveinkkel délelőtt, mert tudtuk, hogy eső lesz a második edzésen, szóval az, hogy az égi áldás elmosta a délutáni gyakorlást, nem igazán volt hatással ránk.”

Verstappen hozzátette, úgy érzi, lesz esélyük megszorongatni a Ferrarit és a Mercedest.

„A Mercedes erősnek tűnik, mint mindig, a Ferrarival kapcsolatban viszont nem vagyok biztos a dolgomban, de szerintem közel vagyunk, és ez a legfőbb pozitívum.”

„Vasárnap a melegebb körülmények jobban feküdhetnek majd nekünk, és jelen állás szerint úgy tűnik, hogy az időmérő is száraz lesz, szóval javulhatunk holnapra. Nagyon sok vízátfolyás volt ma a pályán, amikor esett, szóval úgy gondoltuk, nem éri meg kockáztatni, ezért nem mentünk ki ilyen körülmények közepette.”

Hirdetés

„Tavaly nagyon jó versenyünk volt itt, igazán élveztem, és sikerül dobogóra állnom, úgyhogy remélem, hogy most vasárnap is jók leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!