Friss hírek

Verstappen megtagadta a Red Bull parancsát, Perez dühös a hollandra

Megtagadta a csapatutasítást a vasárnapi Brazil Nagydíjon a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Max Verstappen, aki hiába kérték, nem engedte el maga mellett csapattársát, Sergio Perezt az interlagosi futam hajrájában.

Verstappen az utolsó biztonsági autós periódust követően ment el a mexikói versenyző mellett, versenymérnöke pedig arra biztatta őt, próbálja meg levadászni az előttük autózó Fernando Alonsót és Charles Leclerc-t. A verseny ezen pontján Perezzel azt közölte versenymérnöke, Hugh Bird, hogy a holland vissza fogja adni a 6. pozíciót, amennyiben nem tudja megelőzni az előttük lévőket.

Verstappent az utolsó körökben versenymérnöke, Gianpiero Lambiase többször is utasította arra, hogy az utolsó körben engedje el maga mellett csapattársát, a világbajnok azonban megtagadta a kérést. Amikor a befutó után Lambiase számonkérte rajta, hogy mi is történt, Verstappen így felelt a rádión: „Már legutóbb is mondtam, ezt srácok ne kérjétek tőlem még egyszer, oké? Világos a dolog? Elmondtam az indokaimat, és kiállok ezek mellett.”

Hirdetés
 

Perez számára azért lett volna fontos, hogy minél több pontot gyűjtsön, mert továbbra is harcban van a bajnoki 2. helyezésért Charles Leclerc-rel – a két pilóta a vasárnapi futam után pedig azonos pontszámmal áll.

Miután Perez Verstappen mögött áthaladt a célvonalon, csak annyit mondott a rádión: „Köszi ezért, srácok Köszönöm. Ez jól mutatja, ki is ő valójában…”

Pereztől egyébként maga Christian Horner csapatfőnök kért elnézést a csapatrádión a befutó után.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen megtagadta a Red Bull parancsát, Perez dühös a hollandra
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!