Verstappen megtagadta a Red Bull parancsát, Perez dühös a hollandra - F1VILÁG.HU

Verstappen megtagadta a Red Bull parancsát, Perez dühös a hollandra

HIRDETÉS
Megtagadta a csapatutasítást a vasárnapi Brazil Nagydíjon a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Max Verstappen, aki hiába kérték, nem engedte el maga mellett csapattársát, Sergio Perezt az interlagosi futam hajrájában.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 27: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing in the Pitlane prior to practice ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 27, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen az utolsó biztonsági autós periódust követően ment el a mexikói versenyző mellett, versenymérnöke pedig arra biztatta őt, próbálja meg levadászni az előttük autózó Fernando Alonsót és Charles Leclerc-t. A verseny ezen pontján Perezzel azt közölte versenymérnöke, Hugh Bird, hogy a holland vissza fogja adni a 6. pozíciót, amennyiben nem tudja megelőzni az előttük lévőket.

Verstappent az utolsó körökben versenymérnöke, Gianpiero Lambiase többször is utasította arra, hogy az utolsó körben engedje el maga mellett csapattársát, a világbajnok azonban megtagadta a kérést. Amikor a befutó után Lambiase számonkérte rajta, hogy mi is történt, Verstappen így felelt a rádión: „Már legutóbb is mondtam, ezt srácok ne kérjétek tőlem még egyszer, oké? Világos a dolog? Elmondtam az indokaimat, és kiállok ezek mellett.”

Perez számára azért lett volna fontos, hogy minél több pontot gyűjtsön, mert továbbra is harcban van a bajnoki 2. helyezésért Charles Leclerc-rel – a két pilóta a vasárnapi futam után pedig azonos pontszámmal áll.

Miután Perez Verstappen mögött áthaladt a célvonalon, csak annyit mondott a rádión: „Köszi ezért, srácok Köszönöm. Ez jól mutatja, ki is ő valójában…”

Pereztől egyébként maga Christian Horner csapatfőnök kért elnézést a csapatrádión a befutó után.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!