Verstappen megtörné a Red Bullt sújtó melbourne-i átkot - F1VILÁG.HU

Verstappen megtörné a Red Bullt sújtó melbourne-i átkot

HIRDETÉS
Nagy reményekkel várja a hétvégi Ausztrál Nagydíjat a Forma-1 világbajnoki címvédője, Max Verstappen, noha csapatának, a Red Bullnak utoljára 2011-ben sikerült nyernie ezen a pályán.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 18: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 18, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen 44 megszerzett ponttal jelenleg vezeti az egyéni összetettet két futam után, előnye mindössze 1 pont saját csapattársával, Sergio Perezzel szemben. A holland pilótának nem volt sima hétvégéje másfél hete, Dzsiddában, hiszen az időmérőn elszenvedett műszaki probléma után csak a 15. helyről rajtolhatott. A kármentés viszont jól sikerült a rutinos pilóta számára, hiszen végül a 2. pozícióban ért célba.

A holland most azt reméli, ezen a hétvégén, Melbourne-ben sima hétvégéje lesz, és végre megtörheti a Red Bull csapatát 2011 óta súlytó ausztrál átkot: az energiaital-gyárosok ugyanis utoljára Sebastian Vettel révén tudtak itt nyerni 12 évvel ezelőtt.

„Várom már, hogy újra Ausztráliába látogassunk, mindig jó ott lenni és megízlelni egy kicsit Melbourne-t, habár versenyzési szempontból nem egy olyan helyszínről beszélünk, mely túl kegyes volt hozzám az évek során” – mondta a kétszeres világbajnok.

„A pálya nagyszerű a néhány tempós kanyarjával, élvezem rajta a vezetést, és remélhetőleg jó versenyünk lehet ezen a hétvégén. Csupán simának és következetesnek kell lennie a részünkről. Csapatként 2011 óta nem győztünk itt, szóval meglátjuk, mire megyünk idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!