Friss hírek

Verstappen megváltásként élte meg a monacói győzelmet

Egyfajta „megváltásként” élte meg a Forma-1-es Monacói Nagydíjon aratott győzelmét a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen.

A holland pilóta korábban soha nem állt még dobogón Monacóban, most azonban egy meglehetősen sima győzelmet aratott a hercegség utcáin.

Verstappen győzelmének köszönhetően az összetettben is átvette a vezetést – előnye 4 pont a címvédő Lewis Hamiltonnal szemben.

„Nagyon örülök, hogy sikerült győznöm itt, egy ilyen nehéz pályán. Sima hétvégére van itt szükség, és nekünk szerintem sima volt” – mondta a holland versenyző.

„Minden remekül ment, jól bántunk a gumikkal is. Elképesztő koncentrációra volt szükség 78 körön keresztül. És az is óriási bónusz, hogy vezetjük a bajnokságot, de persze nagyon hosszú a szezon.”

„A saját versenyemre kellett fókuszálnom, és így is a 2. kockából rajtoltam, tehát a porosabb oldalról. Tiszta rajtra volt tehát szükségem, és ezt sikerült megtenni.”

Verstappen hozzátette, bár könnyű győzelemnek tűnt, valójában nem volt egyszerű dolga az autóban.

„Sima versenynek tűnt, de menedzselni kellett a gumikat, és mindenekelőtt elkerülni a falakat! A legnehezebb az, hogy az ember megtartsa a koncentrációját, könnyű ugyanis hátradőlni egy kicsit, amikor az ember az élen van, és könnyű hibázni. Ilyenkor mindig emlékeztetni kell magad arra, hogy maradj koncentrált. A tempót tekintve kontrollált versenyünk volt, mert valahányszor valaki megpróbálta megnyomni a köröket, mi képesek voltunk reagálni, és növelni az előnyünket.”

„Soha nem álltam dobogón itt, és most egy viszonylag sima győzelemmel sikerült. Szóval ez egyfajta megváltás az összes korábbi versenyemért, mert eddig soha nem távoztam innen olyan jó érzésekkel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!