Verstappen: Megvannak az alapok a bajnoki címhez! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Megvannak az alapok a bajnoki címhez!

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen szerint most már megvannak az alapok ahhoz, hogy 2020-ban megnyerjék a Forma-1-es világbajnokságot.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 16: The car of pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing is seen in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 16, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-2273GJZHH2111 // Usage for editorial use only //

A holland pilóta 2019-ben az összetett pontverseny 3. helyén zárt, idén pedig természetesen a világbajnoki címért szeretne harcba szállni.

A Red Bull tavaly lépett szövetségre új motorpartnerével, a Hondával, a 2019-es idényben pedig a várakozásokon felül teljesített a páros.

Verstappen szerint pedig idén elég erősek lehetnek ahhoz, hogy a vb-címért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Amikor a holland pilótát a Motorsport.com című lap arról kérdezte, szerinte megvannak-e az alapok a vb-címhez, így felelt: „Azt gondolom, igen. Úgy hiszem, jó irányba haladunk, ez nem is kérdés.”

„Most már csak azon múlik, mennyi fejlesztést tudunk végigvinni az év során. Többé-kevésbé tudom, és csak remélem, hogy elég lesz!”

„2020-ban nem sokat változnak a szabályok, szóval lehet építeni arra, ami most van. És ez lesz a második évünk a Hondával, ami szerintem segíthet. A motorteljesítményen jelentős mértékben javítani tudtunk. Azt gondolom, tudjuk, miben kell még fejlődnünk – az autón már sikerült.”

Verstappen szerződése az idei év végén lejár a Red Bullnál, korábban pedig úgy nyilatkozott, a jövőjét tekintve látnia kell, hogyan alakul majd a 2020-as szezon eleje.

„Tudjuk, hogy már a szezon elején oda kell tennünk magunkat, ha harcolni akarunk a vb-címért” – magyarázta, majd hozzátette, a 2019-es szezon „nagyon pozitív” volt számára, valamint csapata számára is.

„A következetességem összességében jó volt. És szerintem csapatként is jó munkát végeztünk. Az esetek többségében maximalizáltuk az eredményeket. Ez volt minden, amit tehettünk, főleg az elején, amikor a győzelmekért még nemigen harcolhattunk.”

Hirdetés

„De még így is előzgettük a Ferrarikat, habár lassabbak voltunk – jobban taktikáztunk, meg ilyesmi. Ha ezt sikerül fenntartani, akkor erős évünk lehet 2020-ban.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!