Verstappen: Megvolt az okom arra, hogy nemet mondjak - F1VILÁG.HU

Verstappen: Megvolt az okom arra, hogy nemet mondjak

HIRDETÉS
A Red Bull kétszeres világbajnoka, Max Verstappen azt mondja, okkal szegült ellen csapatának a vasárnapi Brazil Nagydíjon, amikor versenymérnöke többszöri kérésére se engedte el maga mellett csapattársát, Sergio Perezt.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 10: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talks to the media in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 10, 2022 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Jared C. Tilton/Getty Images)

Verstappen a 6. helyen ért célba az interlagosi versenyen, az utolsó körben azonban el kellett volna engednie maga mellett Perezt, aki továbbra is az egyéni pontverseny 2. helyéért harcol. Hiába kérte azonban erre versenymérnöke, Gianpiero Lambiase többször is, Verstappen megtagadta a kérést.

„Már legutóbb is mondtam, ezt srácok ne kérjétek tőlem még egyszer, oké?! Világos a dolog? Elmondtam az indokaimat, és kiállok ezek mellett” – mondta a rádión a holland.

A leintést követően Verstappen újságíróknak nyilatkozva arról beszélt, átbeszélte az istálló vezetésével a történteket.

„Nos, megvannak az okaim erre. Meg is vitattuk már, és azt gondolom, jobb, hogy végre leültünk együtt és beszéltünk róla, és tovább tudunk lépni” – mondta a világbajnok. „Persze, ha Abu Dhabiban szüksége lesz a pontokra, mert pontazonossággal állnak, az nem a világ vége, mivel amúgy is minden arról szól, hogy ki végez előrébb. Ha szüksége lesz a segítségre, ott leszek.”

„De jó, hogy most átbeszéltük a dolgokat, és lényegében tisztáztunk mindent, hogy miért is nem tettem meg.”

Amikor Perezt arról kérdezték, milyen okokról beszélhet Verstappen, a mexikói azt mondta, „fogalmam sincs”.

„Talán tőle kellene megkérdezni. Nem igazán tudok mit mondani. Azok után, amit érte tettem, egy kicsit kiábrándító, hogy őszinte legyek. Nagyon meg vagyok lepve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!