Verstappen: Mi sem gondoltuk, hogy Hamilton elé tudunk vágni - F1VILÁG.HU

Verstappen: Mi sem gondoltuk, hogy Hamilton elé tudunk vágni

HIRDETÉS
A vasárnapi Francia Nagydíjon győztes Max Verstappen elárulta, nem számított arra, hogy a kerékcserék alkalmával sikerül majd a versenyben vezető Lewis Hamilton elé kerülniük.
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 20: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 during the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 20, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

A holland versenyző a pole pozícióból vágott neki a vasárnapi versenynek, ám rögtön a rajt után hibázott, így Hamilton került az élre.

A Mercedes aztán a 17. körben Valtteri Bottas bokszba hívásával megindította a kerékcserék sorát: Verstappen a 18., Hamilton pedig a 19. körben állt ki a bokszba.

Bár a címvédőnek több másodperces előnye volt a pályán, Verstappen a kerékcserék után Hamilton elé tudott kerülni – ez pedig kulcsfontosságú volt a későbbi győzelem szempontjából.

„A kivezető köröm jó volt, de nem számítottam arra, hogy ilyen erőteljes lesz az elévágási kísérlet” – mondta Verstappen a futamot követően.

„Amikor azonban visszatértem a pályára, hirtelen nagyon jó lett a tapadás. Nem tudom, mennyire volt gyors Lewis kerékcseréje, szóval újra kell majd néznem, de szerintem senki – beleértve minket is – nem számított arra, hogy sikerül Lewis elé vágnunk.”

„Ez is azt mutatja, hogy új gumikkal – és nyilván a trükkös körülményekkel – az első körben minden sokkal jobb, használt gumikon ugyanis könnyű elveszíteni az autót egy kicsit a szél miatt. De amint az élre kerültem, a következő két körben már nem voltak ennyire jók azok a gumik.”

Az esettel kapcsolatban Hamilton annyit mondott, magával a kerékcserével nem volt probléma.

„Jó bokszkiállás volt, nagyszerűen sikerült – a srácok remek munkát végeztek” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Nem tudom. Meg kell néznem a dolgot, de a bevezető körben le voltam maradva, a gumik egyre rosszabbak lettek… Többet nemigen tudok hozzátenni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!