Friss hírek

Verstappen: Mi sem gondoltuk, hogy Hamilton elé tudunk vágni

A vasárnapi Francia Nagydíjon győztes Max Verstappen elárulta, nem számított arra, hogy a kerékcserék alkalmával sikerül majd a versenyben vezető Lewis Hamilton elé kerülniük.

A holland versenyző a pole pozícióból vágott neki a vasárnapi versenynek, ám rögtön a rajt után hibázott, így Hamilton került az élre.

A Mercedes aztán a 17. körben Valtteri Bottas bokszba hívásával megindította a kerékcserék sorát: Verstappen a 18., Hamilton pedig a 19. körben állt ki a bokszba.

Hirdetés
 

Bár a címvédőnek több másodperces előnye volt a pályán, Verstappen a kerékcserék után Hamilton elé tudott kerülni – ez pedig kulcsfontosságú volt a későbbi győzelem szempontjából.

„A kivezető köröm jó volt, de nem számítottam arra, hogy ilyen erőteljes lesz az elévágási kísérlet” – mondta Verstappen a futamot követően.

„Amikor azonban visszatértem a pályára, hirtelen nagyon jó lett a tapadás. Nem tudom, mennyire volt gyors Lewis kerékcseréje, szóval újra kell majd néznem, de szerintem senki – beleértve minket is – nem számított arra, hogy sikerül Lewis elé vágnunk.”

„Ez is azt mutatja, hogy új gumikkal – és nyilván a trükkös körülményekkel – az első körben minden sokkal jobb, használt gumikon ugyanis könnyű elveszíteni az autót egy kicsit a szél miatt. De amint az élre kerültem, a következő két körben már nem voltak ennyire jók azok a gumik.”

Az esettel kapcsolatban Hamilton annyit mondott, magával a kerékcserével nem volt probléma.

„Jó bokszkiállás volt, nagyszerűen sikerült – a srácok remek munkát végeztek” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Nem tudom. Meg kell néznem a dolgot, de a bevezető körben le voltam maradva, a gumik egyre rosszabbak lettek… Többet nemigen tudok hozzátenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!