Friss hírek

Verstappen: Miért mindenki csak Abu Dhabiról beszél?

A friss címvédő Max Verstappen nem gondolja, hogy az ellentmondásos körülmények között véget ért 2021-es szezonzáró miatt idén bármi bizonyítanivalója is lenne. Sőt, úgy érzi, 24 évesen máris teljesítette karrierje célját, és minden további siker már csak ráadás.

Az a mód, ahogyan Michael Masi versenyigazgató levezényelte a 2021-es Abu Dhabi Nagydíj végjátékát, ezzel lehetővé téve, hogy Max Verstappen megelőzhesse Lewis Hamiltont, alighanem örökre vita tárgyává tette a tavalyi egyéni világbajnokság végkimenetelét. A Red Bull és Verstappen szerint azonban ez semmit nem von le az ő érdemeikből, hiszen mindent kihoztak a tőlük függetlenül alakult körülményekből. Így amikor a Bahreini Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján nekiszegezték a kérdést a hollandnak, ég-e még benne a bizonyítási vágy, hogy elhallgattassa a kritikusokat, könnyedén replikázott.

„Nincs, hiszen már bizonyítottam a legtöbb győzelemmel, a legtöbb első rajthellyel és a legtöbb élen töltött körrel. De az emberek ezt hajlamosak elfelejteni, és csak Abu Dhabit tekinteni, pedig azon kívül is voltak még versenyek a szezonban” – mutatott rá a 2021-es szezon statisztikáira, amelyekben győzelmek terén 10:8-ra, pole-okban 10:5-re, élen töltött körökben pedig 652:297-re múlta felül ellenlábasát, Hamiltont.

Hirdetés
 

„És ha megnézzük a tavalyi szezon alakulását, még ennél is több győzelmet és pole-t szerezhettünk volna. Ilyen eredménysorhoz viszont igazán kiemelkedő autóra van szükség, szóval nehéz lesz idén megismételni ugyanezt, de persze megpróbálunk még jobbak lenni.”

Címvédőként Verstappent is hatalmába kerítette az az érzés, amiről több más versenyző is beszámolt első bajnoki címszerzését követően: megnyugodott, hiszen karriercélját ezzel teljesítette, és minden további sikerre csak bónuszként tekint.

„A motivációm változatlan, vagy csak még erősebb, hiszen az ember ilyenkor csak még többet akar nyerni, nem akar eltűnni az élről” – nyomatékosította. „Persze gyerekként arról álmodtam, hogy Forma-1-es versenyző, és remélhetőleg világbajnok legyek, és ezt mostanra megvalósítottam. Az ezzel járó nyomás tehát eltűnt, de attól még továbbra is meg akarom nyerni a versenyeket, és ezért vagyok itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!