Verstappen: Minden, amit változtattunk idénre, gyorsabbá tette az autót - F1VILÁG.HU

Verstappen: Minden, amit változtattunk idénre, gyorsabbá tette az autót

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull világbajnoka szerint erős pozícióból várhatják a 2023-as Forma-1-es szezon kezdetét — a holland pilóta elégedett a bahreini tesztnapokon végzett munkájukkal.
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 23: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during day one of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 23, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen volt a leggyorsabb a bahreini teszt nyitónapján, míg pénteken egy hajszállal maradt el Guanyu Zhou legjobb idejétől — pénteken Sergio Perez, a Red Bull másik versenyzője egy teljes napot tölthetett a volán mögött, így a holland ma már nem vezette a 2023-as versenygépet. 

A teszttel összességében nagyon elégedett volt Verstappen, és biztos benne, hogy autójuk nem lett rosszabb, mint tavaly — úgy érzi, csak előrelépéseket sikerült tenniük. 

„Nagyon jó volt“ — nyilatkozta Verstappen a bahreini tesztről. „Úgy gondolom, az autó nagyon jól működik. Sok dolgon átmentünk, amit ki akartunk próbálni. Nagyon pozitív helyen állunk szerintem, élvezem, hogy vezethettem az új autót.

„Ez nem csak a magabiztosságról szól, hanem arról, hogy beállítsuk a teljesítményt. Úgy gondolom, nagyon pozitív tesztnapokon vagyunk túl, sokat tanultunk. Remélhetőleg jól tudjuk kezdeni a hétvégét, és meglátjuk, hol végzünk.“

A kétszeres világbajnok elmondta, egyértelmű célja, hogy idén megszerezze harmadik vb-trófeáját — bízik benne, hogy már a szezonkezdet erősen alakul számukra, ugyanakkor már most tisztában vannak vele, hogy mely területeken kell erősíteniük. 

„A tavalyi év után az autó filozófiája általánosságban nem igazán változott. Egyszerűen megpróbálunk több teljesítményt találni. Úgy gondolom, minden, ami az autón van, jól kigondolt és a szimulátorral is megfelelően teszteltük. Semmi sem lassabb az autón, minden, amit feltettünk a versenygépre, az gyorsabb. A célunk, hogy győzzünk és megnyerjük a bajnokságot.“

„Tavaly a legnagyobb problémánk az volt, hogy az autó erősen túlsúlyos volt. Az autó nagyon „lusta“ volt kezdetben, nem kanyarodott, mert rossz helyen volt a súly. Az év során megszabadultunk ettől a problémától, és láthattátok, hogy sokat javult a teljesítményünk, és sokkal inkább olyan lett, mint egy versenyautó“ — magyarázta a holland. 

„Az idei év ennek a folytatása, de a dolgok, amiket találtunk és az autóra helyeztünk, egyértelműen jobbak. Vannak még dolgok a tervlistánkon, amik jönnek majd. Zajlik a munka. Tudjuk, hogy mik a korlátaink, és ezen dolgozunk.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!