Verstappen: Mindig verhetetlennek érzem magam - F1VILÁG.HU

Verstappen: Mindig verhetetlennek érzem magam

HIRDETÉS
A sajtón keresztül üzent a trónbitorló ellenfeleinek Max Verstappen, miután demoralizáló győzelmet aratott a Forma-1-es Miami Nagydíjon.
MIAMI, FLORIDA - MAY 07: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 07, 2023 in Miami, Florida. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A balszerencsésen alakult időmérő edzését követően csak a kilencedik helyről várta a Forma-1 idei ötödik nagydíját Max Verstappen, aki a hátráltató tényező ellenére a 16. körben már a második helyen haladt, az alternatív gumistratégiájának köszönhetően később pedig a vezetést is könnyedén megszerezte. A kétszeres világbajnok ezáltal 14 pontra növelte előnyét csapattársa és világbajnoki riválisa, Sergio Perez előtt, akinek most be kellett érnie a második helyezéssel.

A futam értékelése közben a holland sajtó Verstappennek szegezte a kérdést, a vasárnapi győzelmét követően verhetetlennek érzi-e magát, amire a pilóta határozott választ adott.

„Mindig verhetetlennek érzem magam. Csak néha másoknak is jó napjuk van, így meg tudnak közelíteni, vagy akár egy szintre kerülnek velem és megelőznek. Ami szerintem számít, hogy megpróbáljak minden egyes alkalommal közel száz százalékot hozni. A szombatom nem volt az, így ez a hétvégém nem volt tökéletes. Hosszú a szezon, én pedig mindig próbálom a tökéleteset nyújtani” – szögezte le.

Verstappen a mezőny jelentős részével ellentétben a kemény abroncsokon rajtolt, így csak a verseny záró szakaszában hajtott ki a bokszba egy szett közepes keverékű Pirelliért. A kiállását követően egyetlen másodperc hátránnyal ért vissza Perez mögé, akit az egyes kanyarban viszonylag könnyedén megelőzött.

„Jobban alakult, mint gondoltam. Minden azon múlt, hogy az első etap közepén hogyan tartottam életben a gumikat” – ismerte el a holland.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!