Verstappen Monacóban rágott be Perezre? - F1VILÁG.HU

Verstappen Monacóban rágott be Perezre?

HIRDETÉS
Holland médiajelentések szerint a Monacói Nagydíj időmérőjén történtek után rágott be csapattársára, Sergio Perezre Max Verstappen, és erre utalhatott a holland, amikor azt mondta, „megvoltak az okai” arra, hogy ne engedje el maga mellett a mexikóit a Brazil Nagydíj hajrájában.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 29: Race winner Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing and Third placed Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrate in parc ferme during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 29, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappent a 6. helyen intette le a kockás zászló Interlagosban, noha a kétszeres világbajnokot többször is arra utasította a Red Bullt, hogy engedje el maga mellett csapattársát, az egyéni pontverseny 2. helyéért harcoló Sergio Perezt.

Verstappen a rádión azt válaszolta versenymérnökének, hogy okkal nem engedte el maga mellett a mexikóit: „Már legutóbb is mondtam, ezt srácok ne kérjétek tőlem még egyszer, oké?! Világos a dolog? Elmondtam az indokaimat, és kiállok ezek mellett.”

Verstappen egy verseny utáni interjújában is arról beszélt, megvolt az oka arra, hogy ellentmondjon a csapat kérésének, a holland médiának pedig már elmélete is van arra, hogy mi is az az ok.

A ViaPlay televíziónál szakkommentátorkodó Tom Coronel, valamint a De Telegraaf újságírója, Erik van Haren szerint Verstappen a Monacóban történtek miatt rágott be Perezre. Emlékezetes, a mexikói versenyző a monte-carlói időmérő edzésen megpördült a hajrában, ami miatt előkerültek a piros zászlók, így senki sem tudott javítani addigi legjobbján. A fent nevezett médiamunkások szerint Perez szándékosan törte össze autóját akkor, amit később Helmut Markónak és Christian Hornernek is beismert.

Perez a 3., Verstappen pedig a 4. helyről rajtolt a másnapi futamon, a mexikói pedig meg is nyerte a versenyt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!