Friss hírek

Verstappen: Monza soha nem volt kegyes hozzánk, de most jók lehetünk!

Első monzai győzelmére hajt ezen a hétvégén a Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen. A holland jól tudja, az olasz versenypálya korábban soha nem volt kegyes hozzájuk, most azonban úgy érzi, elég erős autója van ahhoz, hogy az elsőségért csatázzon.

Verstappen bombaformában van, a múlt hétvégi Holland Nagydíjon 109 pontra hízlalta összetettbeli előnyét a Ferrari ifjú titánjával, Charles Leclerc-rel szemben. A cél pedig természetesen továbbra is a győzelem lesz, a fiatal pilóta pedig úgy érzi, idén a kellő végsebességük is meglesz, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember a legjobb legyen Monzában.

„Én szeretek mindenhol dobogón állni, de ez a pálya soha nem volt kegyes hozzánk. Egyszerűen soha nem volt meg a végsebességünk, és bizonyos pályákon ezt lehet kompenzálni alacsonyabb szárnyakkal, de itt mindenki a legalacsonyabb leszorítóerővel köröz, szóval az ember egyszerűen falakba ütközik” – mondta a világbajnoki éllovas. „Ezért gondolom azt, hogy az elmúlt évben soha nem voltunk itt versenyképesek. Ráadásul ez mindig egy olyan pálya volt, ahol be kellett vállalnunk motorcsere miatti büntetéseket, meg ilyenek, ami szintén nem segít abban, hogy az ember odaérjen a dobogóra.”

Hirdetés
 

„Idén viszont jó esélyeink vannak, és ha megnézzük, hogyan teljesített az autónk a szezon eddig eltelt részében, akkor látható, hogy mindig jók voltunk az egyenesekben.”

Verstappen beszélt arról is, köszönhetően annak, hogy a fejlesztésekkel sikerült egyre jobban lefaragni az autó súlyából, az értelemszerűen versenyképesebb is lett.

„Az év elején az autó eléggé túlsúlyos volt, szerintem ez sem segített az egyensúly tekintetében. De mivel faragtunk ebből a túlsúlyból, az elmúlt néhány verseny már különösen jól alakult számunkra. Úgy tűnik, most már értjük, hogyan teljesítsünk jól minden egyes pályán – néhány helyszínen pedig még jobban.”

„A pontelőnyünk tényleg nagyon jó, de tudjuk, hogy még sok verseny van hátra, ezért tovább kell folytatnunk a pontgyűjtést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Monza soha nem volt kegyes hozzánk, de most jók lehetünk!
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!
Verstappen inkább Japánban nyerné meg a világbajnoki címet
Hamilton sajnálja az F1-rajongókat Verstappen dominanciája miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!