Friss hírek

Verstappen motorcserével kezdte a Spanyol Nagydíjat

Nem volt könnyű napja Max Verstappennek és a Red Bullnak, miután a Spanyol Nagydíj két szabadedzése között motort kellett cserélni az autóban.

Verstappen autójában az első tréningen szivárogni kezdett az olaj, emiatt csak 14 kört tudott megtenni, ezt követően ki is kellett cserélni az erőforrást. Ennek ellenére a Red Bull teljesíteni tudta a mai célját, és a holland versenyző a fejlesztésekkel is elégedett. 

„A két szabadedzés során megpróbáltunk javítani az autón, megérteni az új fejlesztéseket, és azt hiszem, ezt sikerült is megtennünk” – nyilatkozta Verstappen. „Jó érzéseim vannak a fejlesztésekkel kapcsolatban, biztosan működnek, és a gumik is elég jól működnek.”

„A hosszú etapok rendben voltak, de még mindig kell egy kis tempót találnunk – de erre itt van előttünk az egész éjszaka.”

„Az első edzésen szivárgott az olaj, szóval a második előtt ki kellett cserélni a motort, emiatt egy kicsit hátrányba kerültünk.  Azt hiszem, ez is egy kicsit az oka annak, hogy a második edzésen nem voltunk teljesen ott az egyensúlybeállítások terén, ahol szerettünk volna. De van elég adatunk ahhoz, hogy holnapig javuljunk.”

A Spanyol Nagydíj az első európai verseny az idei szezonban, ahova a csapatok már magukkal viszik kamionjaikat és motorhome-jaikat – a Red Bull idén egy teljesen új motorhome-ot használ, aminek Verstappen is különösen örül. 

„Szeretek ezen a pályán lenni, különösen ezen a hétvégén, amikor már velünk van az új Energy Station, ami remek otthon a csapatunk számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!