Verstappen motorcserével kezdte a Spanyol Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Verstappen motorcserével kezdte a Spanyol Nagydíjat

HIRDETÉS
Nem volt könnyű napja Max Verstappennek és a Red Bullnak, miután a Spanyol Nagydíj két szabadedzése között motort kellett cserélni az autóban.
Fotó: Red Bull Racing

Verstappen autójában az első tréningen szivárogni kezdett az olaj, emiatt csak 14 kört tudott megtenni, ezt követően ki is kellett cserélni az erőforrást. Ennek ellenére a Red Bull teljesíteni tudta a mai célját, és a holland versenyző a fejlesztésekkel is elégedett. 

„A két szabadedzés során megpróbáltunk javítani az autón, megérteni az új fejlesztéseket, és azt hiszem, ezt sikerült is megtennünk” – nyilatkozta Verstappen. „Jó érzéseim vannak a fejlesztésekkel kapcsolatban, biztosan működnek, és a gumik is elég jól működnek.”

„A hosszú etapok rendben voltak, de még mindig kell egy kis tempót találnunk – de erre itt van előttünk az egész éjszaka.”

„Az első edzésen szivárgott az olaj, szóval a második előtt ki kellett cserélni a motort, emiatt egy kicsit hátrányba kerültünk.  Azt hiszem, ez is egy kicsit az oka annak, hogy a második edzésen nem voltunk teljesen ott az egyensúlybeállítások terén, ahol szerettünk volna. De van elég adatunk ahhoz, hogy holnapig javuljunk.”

A Spanyol Nagydíj az első európai verseny az idei szezonban, ahova a csapatok már magukkal viszik kamionjaikat és motorhome-jaikat – a Red Bull idén egy teljesen új motorhome-ot használ, aminek Verstappen is különösen örül. 

„Szeretek ezen a pályán lenni, különösen ezen a hétvégén, amikor már velünk van az új Energy Station, ami remek otthon a csapatunk számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!