Friss hírek

Verstappen: Működnek a Red Bull fejlesztései

Csak a 14. helyen zárta a Brit Nagydíj pénteki edzésnapját Max Verstappen, a holland versenyzőt azonban feltartották mért körében, így a második tréning végeredménye ebből a szempontból nem igazán reprezentatív. Annak viszont örül a holland, hogy a Red Bull új fejlesztései működnek.

Verstappenék számára nem indult könnyen a szezon, az RB16-os versenygép ugyanis nem bizonyult éppen kezesbáránynak az első három versenyhétvégén, ennek ellenére a fiatal pilóta két dobogós eredményt is szerzett.

A Red Bullnál persze mindent megtesznek a fejlődés érdekében, így Silverstone-ban is számos új elem felkerült az autóra. Verstappen pedig elégedetten nyilatkozott ezekről péntek este.

„A gyorskörömben blokkoltak, és aztán versenyszimulációra váltottunk, úgyhogy a második edzésen nem igazán volt normális köridőm, de ez végső soron nem számít pénteken, és nem volt olyan rossz napunk” – mondta a holland.

„Folytatjuk a fejlődést, és vannak új alkatrészek az autón, és úgy tűnik, egy kicsit jobban működnek, aminek örülök.”

„Persze mindig vannak dolgok, amiken lehet javítani, és pénteken amúgy sem tudni, mit csinálnak a többiek. Tovább folytatjuk a munkát, de összességében az autó jobbnak tűnt ma.”

Verstappen azt mondja, az időjárás is tartogathat meglepetéseket.

„A hosszú etapokon is elég erősnek tűntünk, de ki tudja, milyen lesz az időjárás a hétvége további részében, és ez hogyan változtat a dolgokon? Összességében azt mondanám, pozitív napunk volt, de majd holnap meglátjuk, hogy is állunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!