Verstappen: Muszáj még könnyebbé tennünk az autót - F1VILÁG.HU

Verstappen: Muszáj még könnyebbé tennünk az autót

HIRDETÉS
Hiába szerzett rajtelsőséget a pénteki időmérő edzésen, Max Verstappen azt mondja, továbbra sincs teljesen megelégedve a Red Bull egykörös tempójával, az RB18-as versenygép ugyanis még mindig egy kicsit nehéz.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 09: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during the F1 Grand Prix of Austria Sprint at Red Bull Ring on July 09, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

A Red Bull is azon csapatok közé tartozik, melyek megszenvedik idén, hogy a 798 kg-os minimumsúly közelébe kerüljenek. A helyzet persze sokat javult a szezon kezdete óta, az energiaital-gyárosok fejlesztési programja jelentős hangsúlyt fektet a különféle alkatrészek súlyának csökkentésére.

Bár Verstappen a legutóbbi három versenyen két rajtelsőséget szerzett, továbbra is azt mondja, fontos, hogy valahogy még könnyebbé tegyék az RB18-ast.

„Azt hiszem, még mindig egy kicsit… ha lehet így fogalmazni, nem vagyunk túl lenyűgözőek az időmérő tekintetében” – mondta a világbajnoki címvédő, aki az első helyről kezdheti meg a mai Osztrák Nagydíjat. „De ennek nemcsak az autóhoz van köze, még egy kicsit nehezek vagyunk.”

„Természetesen, amikor minden üzemanyag kikerül az autóból, ez korlátozó tényező, szóval muszáj még súlyt veszítenünk az autóval, amin dolgozunk is. A versenyen ez azért is okoz kisebb problémát, mert nem kell úgy nyomni neki, mint az időmérőn. Ez segít egy kicsit a mostani autóval. A súlyprobléma teli tankkal kevésbé látványos.”

Verstappen a spielbergi sprintfutamon viszonylag sima győzelmet aratott, szerinte azonban az a tempó, amit Charles Leclerc mutatott a verseny késői szakaszában, azt mutatja, hogy a Ferrari közel lehet hozzájuk ma délután.

„Nyilván volt egy kis küzdelmük a verseny elején. Szóval el tudtam lépni, és gyakorlatilag kontrollálni tudtam a tempót. De a verseny vége felé láthattuk, hogy nagyon hasonló volt a tempónk. Szóval szoros versenyre számítok vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!