Verstappen nagy csatában legyűrte Hamiltont Amerikában! - F1VILÁG.HU

Verstappen nagy csatában legyűrte Hamiltont Amerikában!

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen nyerte a 2021. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat 17. versenyét, az Amerikai Nagydíjat. A holland versenyző mögött Lewis Hamilton ért célba a 2. helyen, így a címvédő hátránya 12 pontra nőtt a világbajnoki összetettben. A dobogó legalsó fokára Sergio Perez állhatott fel.
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 24: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda on track during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 24, 2021 in Austin, Texas. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

A Forma-1 mezőnye két év után látogatott el ismét az Egyesült Államokba, tavaly ugyanis a koronavírus-járvány miatt nem tudták megtartani az austini versenyt.

A szezon 17. versenyén a világbajnoki éllovasként rajthoz álló Max Verstappen startolt az élről, mellőle bajnoki riválisa, Lewis Hamilton rajtolt, míg a második sorból Sergio Perez és Charles Leclerc várták a piros lámpák kialvását.

A mezőnyt kedvező időjárási körülmények fogadták Texasban: a 28°C-os levegőhőmérséklet mellé száraz aszfalt társult.

A RAJT

A rajtot Hamilton kapta el jobban, és bár Verstappen keményen védte pozícióját, a címvédő az 1-es kanyarban el tudott menni a Red Bull mellett. Sergio Perez is támadni tudta csapattársát, a mexikói azonban érthető módon nem keménykedett a hollanddal, így megőrizte a 3. helyet Charles Leclerc előtt.

Verstappen a verseny első szakaszában folyamatosan tartotta a lépést bajnoki ellenfelével, rendre 1 másodpercen belül autózott Hamiltonhoz képest.

A 10. körben Verstappent a bokszba hívták a 2. helyről, a futam második etapjára megkapta a Pirelli kemény keverékű abroncsait. Ugyanebben a körben Lando Norris is kiállt kerékcserére. A következő körben Daniel Ricciardo is érkezett a másik McLarennel, akárcsak Carlos Sainz. Mindannyian a kemény vegyületű gumikat kapták. A 13. körben Sergio Perezt is a bokszba hívták, ő viszont a közepes keverékű gumikat kapta a második etapra.

VERSTAPPEN ÚJRA AZ ÉLEN

A 13. kör végén Lewis Hamilton is megérkezett kerékcserére, végül Verstappen mögé jött vissza, 6,5 másodperccel lemaradva a hollandtól. A 23. kör környékén Hamilton rákapcsolt, elkezdte faragni a hátrányát, mely a 30. körben már 3 másodperc volt.

Ekkor Verstappent másodszor is a bokszba hívták, a holland pilóta a 3. helyre jött vissza, így ismét Hamilton került az élre. Pillanatokkal később Verstappent elengedte Perez, így a bajnoki éllovas már a 2. helyen száguldott. A következő körben Perez is érkezett a bokszba.

Hamilton a 37. kör végén érkezett második kiállására, ő is a kemény keverékű abroncsokat kapta, és 8 másodperccel Verstappen mögé ért vissza a pályára.

Hirdetés

A 41. körben Hamilton nagyon rákapcsolt, rohamtempóban elkezdte csökkenteni a hátrányát Verstappen mögött. 5 körrel a leintés előtt a hétszeres világbajnok hátránya már csak 1,5 másodperc volt.

Hamilton az utolsó körökre utolérte a hollandot, megelőznie azonban nem tudta, így Verstappen végül nagy csatában megnyerte az Amerikai Nagydíjat, és 12 pontra növelte előnyét a világbajnoki összetettben.

Pontot szerzett még Austinban Leclerc, Ricciardo, Bottas, Sainz, Norris, Tsunoda és Vettel. A Forma-1-es világbajnokság két hét múlva folytatódik a Mexikói Nagydíjjal.

Az Amerikai Nagydíj végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!