Friss hírek

Verstappen nagy előnnyel az élen az utolsó edzésen

A végig száraz körülmények között zajló harmadik silverstone-i szabadedzésen Max Verstappen uralma rajzolódott ki, akinek még csapattársa sem ért a nyomába, miközben a Mercedes tempója a Ferrariéval hasonlónak tűnik.

Bár az előrejelzések nagy esélyt adtak az eső érkezésére a harmadik gyakorlás ideje alatt, a pálya száraz volt a startkor, és a csapatok is azt az üzenetet tolmácsolták versenyzőik felé, hogy pár esőcseppen kívül nem kell komolyabb csapadékra számítani – ami így is lett.

Ennek ellenére a többség hamar megkezdte a körözést – a legtovább Max Verstappen várt a pályára hajtással, ekkor viszont azonnal az élre is ugrott egy olyan idővel, amit sokáig csak megközelíteni tudtak az ellenfelek. A Mercedesnek sikerült ez legjobban, Lewis Hamilton és a rádión a pattogás megszűntét jelentő George Russell fokozatosan a 2. és a 3. helyre lépdeltek előre, csupán egy-két tizedes elmaradással, ám ekkor Verstappen friss lágy keverékekkel kihajtva további fél másodpercet faragott az etalonon.

Ehhez az 1:27,901-es időhöz már jóval nehezebb volt bárkinek is közel kerülni: legjobban a másik Red Bullt vezető Sergio Pereznek sikerült, de ő is négy tizeddel elmaradt csapattársától. A mexikóit csekély lemaradással követte Charles Leclerc, Russell és Hamilton, s Carlos Sainz 6. helyezett Ferrarija volt az utolsó autó, amely még egy másodpercen belül maradt a legjobb időhöz képest.

A sort a középmezőny tagjai közül Lando Norris folytatta, aki ismét jelentősen gyorsabb volt Daniel Ricciardónál, és ezúttal nagy különbség rajzolódott ki, méghozzá nem a várt irányban a két Haas között is, hiszen Mick Schumacher 9., a gumijaival küszködő Kevin Magnussen viszont csak 20. lett.

A Brit Nagydíj időmérő edzése közép-európai idő szerint 16 órakor kezdődik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!