Verstappen: Nagy kár lenne, ha kikerülne a naptárból a Belga Nagydíj - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nagy kár lenne, ha kikerülne a naptárból a Belga Nagydíj

HIRDETÉS
A világbajnoki címvédő Max Verstappen szerint nagy kár lenne azért, ha a Forma-1 mezőnye a jövőben nem tudna ellátogatni a legendás Spa-Francorhamps-ba.
SPA-FRANCORCHAMPS, BELGIUM - AUGUST 28: Max Verstappen, Red Bull Racing RB16 during the Belgian GP at Spa-Francorchamps on Friday August 28, 2020 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A száguldó cirkusz tulajdonosa, a Liberty Media jelenleg is azon dolgozik, hogy összeállítsa a 2023-as idény versenynaptárát, Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója pedig korábban már utalt rá, könnyen lehet, hogy több tradicionális versenyhelyszíntől is búcsút kell venni. A szakember ugyanakkor hangsúlyozta, természetesen a megfelelő egyensúlyra törekszenek, miközben rámutatott: az országok gyakorlatilag sorban állnak azért, hogy Forma-1-es versenynek adhassanak otthon.

A Belga Nagydíj szerződése idén lejár, a szervezők pedig nagyon bíznak abban, hogy sikerül meghosszabbítani a kontraktust: ennek érdekében fejújításokat is végeztek a legendás versenypályán. Mivel azonban jövőre Las Vegas mellett jó eséllyel Dél-Afrika is bekerül az F1-es programba, Belgium – Franciaországgal együtt – vélhetően kikerül a programból.

A belgiumi születésű Max Verstappen elárulta, nagyon sajnálná, ha így lenne.

„Nagy kár lenne elveszíteni Spát. Ez a kedvenc pályán a világon, ráadásul nemrég módosítottak a bukótereken is, és a többi” – mondta a világbajnoki címvédő. „Szerintem egyszerűen egy lenyűgöző pálya Forma-1-es autóval – hogy őszinte legyek, mindenféle autóval – a sok tempós kanyar, illetve a ritmusa miatt.”

Habár a belga szervezők nem szívesen mennének bele abba, hogy Franciarszággal évenkénti váltásban lássák vendégül az F1-es mezőny, könnyen lehet, hogy ez lesz az egyetlen járható út a verseny megmentésére. A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz szerint lehet kompromisszumokat kötni.

„Azt gondolom, lehet kompromisszumot találni, hiszen végső soron mindannyian szeretünk Franciaországba és Spába látogatni, ugyanakkor viszont a sportág nagyon fejlődik” – mondta a spanyol. „Szerintem sok új hely fizet nagyon sok pénzt azért, hogy a Forma-1 részese lehessen. És üzleti szempontból nehéz nemet mondani erre.”

„Szerintem a legjobb kompromisszum a rotáció lenne, és azt is megértem, hogy Franciaország, vagy Spa talán nem engedheti meg magának, hogy minden évben a naptárban legyen. De remélem, hogy legalább két-három évente el versenyezhetünk Spában Forma-1-es autóval.”

„Remélem, hogy Vegas, Dél-Afrika, vagy bármilyen új helyszín ellenére még vissza tudunk térni Franciaországba vagy Spába, és élvezhetjük ezeket a pályákat is.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!