Verstappen: Nagy kár lenne, ha nem végeznénk dobogón vasárnap! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nagy kár lenne, ha nem végeznénk dobogón vasárnap!

HIRDETÉS
Kihozta a maximumot a Forma-1-es Belga Nagydíj időmérő edzéséből Max Verstappen, aki hiába volt a leggyorsabb szombaton, rajtbüntetése miatt csak a 15. helyről rajtolhat majd vasárnap.
SPA, BELGIUM - AUGUST 27: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 27, 2022 in Spa, Belgium. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Verstappen autójában erőforrást cserélt a Red Bull, így bajnoki riválisához, illetve számos versenytársához hasonlóan hátrébb sorolják őt a rajtrácson. A világbajnoki címvédő a legjobb köridőt futotta Belgiumban, a pole-ból azonban így Carlos Sainz rajtolhat majd, míg Verstappen Leclerc elől, a 15. pozícióból indulhat. A holland versenyző az időmérő után azt mondta, csalódott lenne, ha nem végezne dobogón holnap.

„Előre kell majd jutnunk. Szerintem – főleg egy ilyen autóval – nagy kár lenne, ha nem kerülnénk dobogóra” – mondta a világbajnoki éllovas az időmérő után.

„Lenyűgöző időmérő volt, de szerintem egész hétvégén jó formában voltunk. Az autó igazán jól működik, és alapvetően csak próbálunk finomítani rajta. Az időmérőre pedig teljesen összeállt.”

„Természetesen óvatosnak kell lenni a felhasznált gumimennyiséggel, figyelni kellett a vasárnapi versenyre is, hiszen hátulról rajtolunk, de igen, nagyon elégedett vagyok a gyorskörömmel, jó itt lenni. Ez egy lenyűgöző pálya, nagyszerű rajongók. Remélem, remek napjuk volt.”

„Olykor könnyebb kihegyezni a gyorskört, mint más pályákon, ahol, ha van egy apró elfékezésed, rengeteg köridőt veszítesz. Ezt a mait nem feltétlenül mondanám a szezonom egyik legjobb időmérőjének.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!