Verstappen: Nagyobb teljesítményre van szükségünk a Mercedes ellen - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nagyobb teljesítményre van szükségünk a Mercedes ellen

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint határozottan azon kell dolgozniuk, hogy többet hozzanak ki az autó teljesítményéből a Forma-1-es szezon hátralévő futamain, mivel a Mercedes az elmúlt versenyeken előnybe került velük szemben.
ISTANBUL, TURKEY - OCTOBER 09: Third placed qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks in the press conference after qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on October 09, 2021 in Istanbul, Turkey. (Photo by XPB - Pool/Getty Images)

Az elmúlt két versenyen, az Orosz, valamint a Török Nagydíjon is a Mercedes pilótája állhatott a dobogó legfelső fokára: Oroszországban Lewis Hamilton, Törökországban pedig Valtteri Bottas végzett az élen. 

Verstappen ugyan mindkét futamon a második helyen ért célba, azonban fontos lenne számukra, hogy teljesítmény tekintetében utolérjék a Mercedest. 

A Török Nagydíjon elért eredményükről Verstappen úgy nyilatkozott, pontok szempontjából jó futamot zártak, azonban fel kell zárkózniuk a Mercedeshez. 

„Rendben volt, de még van dolgunk. Gyorsabbak akarunk lenni. A csapateredmény jó volt Törökországban, de összességében a teljesítmény nem volt túl lenyűgöző” – nyilatkozta a holland az Amerikai Nagydíjat megelőzően. 

„Itt újra megpróbáljuk, és meglátjuk, mennyire leszünk jók.”

Verstappen szerint ugyan a Mercedes előttük járt az elmúlt két nagydíjon, de nekik csak saját fejlődésükkel szabad foglalkozniuk. 

Semmit nem tudunk ezzel csinálni” – mondta. „A saját dolgainkra kell koncentrálnunk, és meglátjuk, hogy valamit tudunk-e jobban csinálni. Sokat tanultunk Törökországban, és megpróbálunk jobban dolgozni a csomagunkkal és azzal, ami rendelkezésünkre áll, hogy egy kicsivel több teljesítményt találjunk.”

A kérdésre, a Mercedes valós teljesítményelőnyre tett-e szert az elmúlt versenyeken, Verstappen így felelt: „Igen, de ahogy mondtam, ezzel semmit nem tudunk csinálni. Saját magunkra kell koncentrálnunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!