Friss hírek

Verstappen: Nagyobb teljesítményre van szükségünk a Mercedes ellen

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint határozottan azon kell dolgozniuk, hogy többet hozzanak ki az autó teljesítményéből a Forma-1-es szezon hátralévő futamain, mivel a Mercedes az elmúlt versenyeken előnybe került velük szemben.

Az elmúlt két versenyen, az Orosz, valamint a Török Nagydíjon is a Mercedes pilótája állhatott a dobogó legfelső fokára: Oroszországban Lewis Hamilton, Törökországban pedig Valtteri Bottas végzett az élen. 

Verstappen ugyan mindkét futamon a második helyen ért célba, azonban fontos lenne számukra, hogy teljesítmény tekintetében utolérjék a Mercedest. 

A Török Nagydíjon elért eredményükről Verstappen úgy nyilatkozott, pontok szempontjából jó futamot zártak, azonban fel kell zárkózniuk a Mercedeshez. 

„Rendben volt, de még van dolgunk. Gyorsabbak akarunk lenni. A csapateredmény jó volt Törökországban, de összességében a teljesítmény nem volt túl lenyűgöző” – nyilatkozta a holland az Amerikai Nagydíjat megelőzően. 

„Itt újra megpróbáljuk, és meglátjuk, mennyire leszünk jók.”

Verstappen szerint ugyan a Mercedes előttük járt az elmúlt két nagydíjon, de nekik csak saját fejlődésükkel szabad foglalkozniuk. 

Semmit nem tudunk ezzel csinálni” – mondta. „A saját dolgainkra kell koncentrálnunk, és meglátjuk, hogy valamit tudunk-e jobban csinálni. Sokat tanultunk Törökországban, és megpróbálunk jobban dolgozni a csomagunkkal és azzal, ami rendelkezésünkre áll, hogy egy kicsivel több teljesítményt találjunk.”

A kérdésre, a Mercedes valós teljesítményelőnyre tett-e szert az elmúlt versenyeken, Verstappen így felelt: „Igen, de ahogy mondtam, ezzel semmit nem tudunk csinálni. Saját magunkra kell koncentrálnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!