Verstappen: Nagyon élveztem a Hamilton elleni küzdelmet - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nagyon élveztem a Hamilton elleni küzdelmet

HIRDETÉS
Nagyon élvezte a Lewis Hamiltonnal vívott küzdelmet a Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Max Verstappen.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 17: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 on track during the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 17, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-227D2THXW1W11 // Usage for editorial use only //

A holland versenyző megnyerte a múlt hétvégi Brazil Nagydíjat, a győzelem felé vezető úton pedig kétszer is maga mögé utasította a hatszoros világbajnokot.

„Remek volt!” – mondta Verstappen az interlagosi küzdelemről.

„Ha az ember a világbajnok ellen harcol, az mindig kielégítőbb annál, mintha az ember valaki mással küzdene a 10. helyért, vagy ilyesmi.”

„Szerintem remek küzdelem volt, elegendő helyet hagytunk egymásnak. Épp eleget. De szerintem király volt.”

Verstappen hozzátette, nem volt biztos abban, hogy csapata jó döntést hoz azzal, hogy az első biztonsági autós periódus alatt a bokszba hívja, végül azonban kifizetődött a stratégia.

„Már rögtön az újraindításnál remek szélárnyékot fogtam Lewis mögött, és kívülről körbeautóztam. Remek csatát vívtunk az 1-es kanyar előtt, majd a 4-es kanyar előtt.”

„Persze a gumielőny sokat segített, és aztán elöl tudtunk maradni, kontrollálni tudtuk a versenyt.”

Mexikóban egyébként a két versenyző koccant a versenyen, emiatt a hatszoros világbajnok – és Sebastian Vettel – kritizálta is kicsit Verstappent versenyzési stílusa miatt.

Brazíliában viszont élvezték a küzdelmeket.

Hirdetés

„Nem volt könnyű, Lewis tempója remek volt, és ismét erősek voltak a futamon. Csapatként keményen kellett dolgoznunk, hogy jó döntéseket hozzunk.”

„Azt hiszem, az mentett meg minket, hogy végül visszatettük a lágy gumikat. Nyilván az előzés is remek volt kívülről, de látszott, hogy megadjuk egymásnak a tiszteletet, ugyanígy a 4-es kanyar előtt is. Szóval nagyszerű versenyzés volt.”

Verstappen hozzátette, első előzési manővere nem azért volt sikeres, mert Honda-motoros autója jóval erősebb volt Hamilton Mercedesénél.

„Jó motorerőnk volt, de szerintem ő sem számított rám, mert épp nem töltött vissza az akkumulátora, szóval nem tudta nyomni az előzés gombot. Ezért tűnt sokkal jobbnak az előzés, mint amilyen valójában volt. Én teljes gázzal jöttem, ő pedig nem számított rá.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!