Költségplafon-ügy

Verstappen nagyon kritizálta a Red Bullt, most elárulta ennek okait

Nagyon kritikus volt a Red Bull Forma-1-es csapatával szemben Max Verstappen az évad elején, a holland pilóta pedig magyarázatot is adott erre nemrég egy interjúban.

Az energiaital-gyárosok számára nem indult könnyen a szezon, versenyzőit ugyanis több műszaki probléma is hátráltatta, miközben riválisuk, a Ferrari bombaformában kezdte az idényt. Az osztrákok azóta összekapták magukat, és mindkét tabellán magabiztos előnyt építettek ki maguknak, Verstappen 80 pontos előnyben van Charles Leclerc-rel szemben az egyéni összetettben.

Az évad elején viszont a fiatal holland meglehetősen kritikus volt csapatával szemben a felmerült problémák miatt – most pedig elmagyarázta, erre azért volt szükség, mert azt gondolta, Leclerc simán elsétál majd a vb-címmel 2022-ben. A melbourne-i futam után a monacói neve mellett 71 pont szerepelt, míg Verstappen mindössze 25 pontot gyűjtött szaúdi győzelmének köszönhetően. A Ferrari technikai gondjai után aztán gyorsan fordult a kocka, a Spanyol Nagydíjat követően pedig már Verstappen állt az élen a tabellán.

Hirdetés
 

„Az F1-ben, de a gokartban is megtapasztalta az ember, hogy a dolgok nagyon gyorsan változhatnak” – mondta a vb-éllovas a Channel 4 televíziós csatornának. „És amikor az ember kiesik… ez nem fordulhat elő, ha a bajnoki címért harcolsz. Ezért is voltam nagyon kritikus velük szemben. Nem lehetnek kieséseink, ha a bajnoki címért akarunk harcolni.”

„Szerencsére megesett a riválisainkkal is, de mostantól nem támaszkodhatunk erre, mert mindenki tanul, minden javít az autóján, ezért minden egyes hétvégén pontokat kell szerezni.”

Verstappent pályafutása elején gyakran kritizálták agresszivitása miatt, mostanra viszont saját elmondása szerint is benőtt a feje lágya, és érettebb versenyzővé vált.

„Az ember természetesen mindig a legjobban reménykedik, és a legtöbb pontot akarja gyűjteni. Ugyanakkor viszont el kell fogadni, hogy előfordul, hogy nem nyerhetsz. És ez az, amit én megtanultam az évek során a Forma-1-ben. Néha túlságosan agresszív voltam, az ember pedig követ el hibákat, és rengeteg pontot veszít.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen nagyon kritizálta a Red Bullt, most elárulta ennek okait
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!