Verstappen: Nagyon megterhelő verseny volt! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nagyon megterhelő verseny volt!

HIRDETÉS
Idei harmadik győzelmét szerezte a Forma-1-es Miami Nagydíjon a Red Bull csapatának ifjú titánja, Max Verstappen. A holland az újabb diadalnak hála 19 pontra csökkentette hátrányát a tabellán.
MIAMI, FLORIDA - MAY 08: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing takes a drink in parc ferme during the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 08, 2022 in Miami, Florida. (Photo by Jared C. Tilton/Getty Images)

Verstappen a szombati időmérőn alulmaradt a Ferrarikkal szemben, ám már a rajtnál el tudott menni Carlos Sainz, a 8. körben pedig Charles Leclerc mellett is. Bár a vb-éllovas a futam hajrájában nyomás alatt tartotta őt, a Red Bull holland pilótája végül magabiztos győzelmet aratott.

A vb-címvédő természetesen nagyon örül az újabb elsőségnek, mely 23. F1-es diadala volt.

„Hihetetlen nagydíj volt, fizikailag nagyon megterhelő is. De azt gondolom, egészen a végéig izgalmassá tettük” – mondta a szemmel láthatóan meggyötört Verstappen a leintést követően.

A verseny utáni interjúkat a korábbi amerikai autóversenyző, Willy T. Ribbs készítette, aki felvetette, Verstappen látszólag annyira jó formában van, hogy akár „a boxringbe is mehetne”.

„Azt hiszem, inkább maradok a versenyzésnél” – reagált a világbajnoki címvédő. „De nagyra tartom az ökölvívást! Egy kicsit tényleg olyan érzés volt a pályán, ha azt nézzük, hogyan érezzük magunkat most!”

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy győztem itt, Miamiban. Hihetetlen vasárnapunk volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!