Verstappen: Nagyszerű tempó, jó gumikezelés, szerencse - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nagyszerű tempó, jó gumikezelés, szerencse

HIRDETÉS
Dióhéjban a három fenti tényezőnek köszönhetően szerezte meg a bakui Forma-1-es futamgyőzelmet Max Verstappen, aki ezáltal még tovább növelte előnyét a világbajnoki tabellán.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 11: Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands  during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 11, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Újabb sikeres hétvégét zárt a Red Bull Forma-1-es istállója, a címvédőknek ezúttal az Azeri Nagydíjon sikerült dupla győzelmet szerezniük. A dobogó legfelső fokára a harmadik helyről rajtoló Max Verstappen állhatott fel, aki előbb Charles Leclerc műszaki hibájából profitált, majd a csapattársával, Sergio Perezzel küzdött meg a vezető helyért. A holland pilótát a sors ezzel az eredménnyel kárpótolta a tavalyi futamért, amikor defekt miatt az első helyről esett ki az utcai versenyből.

 „Ami tavaly történt, azt nem lehet helyrehozni, de ma nagyszerű tempónk volt, jól bántunk a gumikkal és az első helyért előztünk. A kiesésekkel talán némi szerencsénk is volt, de nagyon jó volt ma az autónk, ezért képes lettem volna felzárkózni. Összességében nagyon elégedett vagyok az autó egyensúlyával.”

Hogy mi volt a mai siker kulcsa, azt az alábbi szavakkal írta le Verstappen.

„A gumik viselkedése, az autó tapadása, itt ezekre van szükség. Az első két helyen végeztünk, ez egy nagyszerű nap a csapat számára” – fogalmazott röviden.

A soron következő Kanadai Nagydíjra előretekintve Verstappen nem kívánt jóslatokba bocsátkozni, hiszen tudja, a világbajnokságon bármikor a Ferrari felé billenhet a mérleg nyelve.

„Nem is tudom, minden versenyhétvége egy kicsit más. Precíznek kell lennünk, az apró dolgokra is figyelni kell. Bármelyik versenyen fordulhat a kocka” – tette hozzá.

Verstappen előnye immár 21 pontra rúg a világbajnoki tabellán a második helyet elfoglaló Charles Leclerc előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!