Friss hírek

Verstappen: Néhány dolgot idén nem tudunk megjavítani

BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 28: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 28, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője bízik benne, hogy a 2021-es Forma-1-es szezon szorosabban alakul majd, mint az idei, és felvehetik a versenyt a Mercedesszel.

Az idei évben a Mercedes magasan dominált a mezőny felett, és habár a Red Bull volt a második erő, valódi kihívást nem igazán tudtak jelenteni a világbajnok istálló számára.

Már a konstruktőri és az egyéni bajnoki címet is bezsebelték, míg a Red Bull kevesebb mint feleannyi ponttal áll a második helyen a csapatok pontversenyében: a Mercedesnek 504, míg a Red Bullnak 240 egység áll a neve mellett. 

Verstappen szerint olyan nehézségeik akadtak a 2020-as szezonban, amit már nem tudnak idén orvosolni, ezért mindenképp várniuk kell, hogy ezeket a problémákat a tél folyamán oldják meg. 

„Nyilvánvalóan keményen nyomjuk, hogy felzárkózzunk, de tudjuk azt is, hogy vannak olyan gyenge pontjai az autónak, amit idén nem tudunk megjavítani, szóval várnunk kell a következő szezonig.”

Verstappen reméli, a következő szezonban valódi ellenfelei lehetnek a Mercedesnek a pályán. 

„Természetesen örültem volna, ha közelebb kerültünk volna hozzájuk, de még mindig tanulunk erről az autóról. Tudjuk, hogy a következő évben el kell végeznünk néhány változtatást, és megpróbáljuk összerakni a következő évre, amikor remélhetőleg közelebb leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek