Friss hírek

Verstappen: Néhány évem még van a Forma-1-ben!

Bár elérte végső célját, világbajnok lett a Forma-1-ben, Max Verstappen nem tervezi, hogy hátat fordít a királykategóriának.

A holland versenyző a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon aratott győzelmével első világbajnoki címét is bezsebelte – pedig sokáig úgy tűnt, egy darabig még várnia kell a hőn áhított cél elérésére.

A drámai végjáték után Verstappen maga is alig akarta elhinni, hogy övé lett a korona, a minap pedig egy interjúban felidézte a nem mindennapi pillanatokat.

Hirdetés
 

„Én soha nem adom fel, és természetesen tudtam, hogy kemény lesz, és úgy voltam vele, hogy olyan közel kell lennem, amennyire csak lehet. És aztán kialakult ez a helyzet, az volt az én esélyem, élnem kellett vele, és így is tettünk” – mondta a Red Bull versenyzője.

„És utolsó körömben, amikor Lewisszal harcoltam, már a kör elején elkezdtem görcsölni, és kitartott végig. Valahányszor padlóig nyomtam a gázt, borzasztó volt. Harcoltam vele, védekeztem, az izmaim pedig húzódtak össze, majdnem olyan volt, mint egy teniszlabda! Rettenetes volt! A lehető legrosszabb, ami jöhet, az az izomgörcs, az ember úgy érzi, belehal.”

Verstappen elárulta, nagyon érzelmes pillanatok voltak, amikor kiszállt az autójából, és találkozott édesapjával.

„Amikor az autóból kiszállva megláttam édesapámat, az nagyon különleges pillanat volt. Akkor jöttünk rá, hogy mindaz, amit tettünk annak idején a gokartos időkben, hogy közösen végigjártuk Európát a mikrobusszal… Belenéztünk egymás szemébe: megcsináltuk, megnyertük a világbajnokságot!”

Verstappen azt mondja, azzal, hogy bajnok lett, elérte végső célját, de esze ágában sincs abbahagyni a versenyzést.

„Még néhány év a Forma-1-ben” – mondta, amikor arról kérdezték, mi következik most számára. „Már elmondtam, hogy minden, ami a bajnoki győzelem után jön, az csak bónusz, mert ez volt a végső célom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!