Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj
PORTIMAO, PORTUGAL - OCTOBER 22: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional do Algarve on October 22, 2020 in Portimao, Portugal. (Photo by Joe Portlock/Getty Images)

Verstappen: Néhány új pályát dobni kellene a régiek kedvéért

Verstappen: Néhány új pályát dobni kellene a régiek kedvéért

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, örülne annak, ha néhány mostani versenypályát lecserélnének a Forma-1-es naptárban tradicionális, régi helyszínekre.

A koronavírus-járvány miatt a száguldó cirkusz mezőnye idén számos olyan helyszínre ellátogatott, mely régen, vagy még soha nem rendezett F1-es futamot.

Versenyt tartottak például Mugellóban, Portimaóban, Imolában, a Nürburgringen, és ezen a hétvégén Isztambulban vendégeskedik a mezőny.

Ezen helyszínek közül viszont jó eséllyel egyik sem kerül bele a jövő évi programba, habár áprilisban a Vietnámi Nagydíj helyén lehet esélye valamelyik pályának.

Max Verstappen azt mondja, ő a maga részéről szívesen venné, ha néhány új helyszínt lecserélnének a régi, tradicionális pályákra.

„Volt néhány jó versenyünk, Portimao király volt, csak azt remélem, egy kicsit nagyobb lesz a tapadás, ha valaha visszatérünk oda” – mondta csütörtökön Verstappen.

„Imola is remek volt, a pálya tényleg nagyon old-school. A Nürburgringet is élveztem, szóval van néhány helyszín, ami lecserélhetne párat a jelenlegi naptárban.”

„Én Imolára voksolnék. Az egy kicsit old-schoolabb helyszín, van néhány kanyar, ahol végig kavicságy van. Ha tehát szélesen fordulsz, kicsúszol. Mugello is remek volt.”

„Ahogy mondtam, jobb lenne, az lenne a jó, ha néhány mostani pályát dobnának, és ezek a helyszínek visszatérnének.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!