Friss hírek

Verstappen: Néhány új pályát dobni kellene a régiek kedvéért

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, örülne annak, ha néhány mostani versenypályát lecserélnének a Forma-1-es naptárban tradicionális, régi helyszínekre.

A koronavírus-járvány miatt a száguldó cirkusz mezőnye idén számos olyan helyszínre ellátogatott, mely régen, vagy még soha nem rendezett F1-es futamot.

Versenyt tartottak például Mugellóban, Portimaóban, Imolában, a Nürburgringen, és ezen a hétvégén Isztambulban vendégeskedik a mezőny.

Ezen helyszínek közül viszont jó eséllyel egyik sem kerül bele a jövő évi programba, habár áprilisban a Vietnámi Nagydíj helyén lehet esélye valamelyik pályának.

Max Verstappen azt mondja, ő a maga részéről szívesen venné, ha néhány új helyszínt lecserélnének a régi, tradicionális pályákra.

„Volt néhány jó versenyünk, Portimao király volt, csak azt remélem, egy kicsit nagyobb lesz a tapadás, ha valaha visszatérünk oda” – mondta csütörtökön Verstappen.

„Imola is remek volt, a pálya tényleg nagyon old-school. A Nürburgringet is élveztem, szóval van néhány helyszín, ami lecserélhetne párat a jelenlegi naptárban.”

„Én Imolára voksolnék. Az egy kicsit old-schoolabb helyszín, van néhány kanyar, ahol végig kavicságy van. Ha tehát szélesen fordulsz, kicsúszol. Mugello is remek volt.”

„Ahogy mondtam, jobb lenne, az lenne a jó, ha néhány mostani pályát dobnának, és ezek a helyszínek visszatérnének.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!