Verstappen: Néhány új pályát dobni kellene a régiek kedvéért - F1VILÁG.HU

Verstappen: Néhány új pályát dobni kellene a régiek kedvéért

HIRDETÉS
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, örülne annak, ha néhány mostani versenypályát lecserélnének a Forma-1-es naptárban tradicionális, régi helyszínekre.
PORTIMAO, PORTUGAL - OCTOBER 22: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional do Algarve on October 22, 2020 in Portimao, Portugal. (Photo by Joe Portlock/Getty Images)

A koronavírus-járvány miatt a száguldó cirkusz mezőnye idén számos olyan helyszínre ellátogatott, mely régen, vagy még soha nem rendezett F1-es futamot.

Versenyt tartottak például Mugellóban, Portimaóban, Imolában, a Nürburgringen, és ezen a hétvégén Isztambulban vendégeskedik a mezőny.

Ezen helyszínek közül viszont jó eséllyel egyik sem kerül bele a jövő évi programba, habár áprilisban a Vietnámi Nagydíj helyén lehet esélye valamelyik pályának.

Max Verstappen azt mondja, ő a maga részéről szívesen venné, ha néhány új helyszínt lecserélnének a régi, tradicionális pályákra.

„Volt néhány jó versenyünk, Portimao király volt, csak azt remélem, egy kicsit nagyobb lesz a tapadás, ha valaha visszatérünk oda” – mondta csütörtökön Verstappen.

„Imola is remek volt, a pálya tényleg nagyon old-school. A Nürburgringet is élveztem, szóval van néhány helyszín, ami lecserélhetne párat a jelenlegi naptárban.”

„Én Imolára voksolnék. Az egy kicsit old-schoolabb helyszín, van néhány kanyar, ahol végig kavicságy van. Ha tehát szélesen fordulsz, kicsúszol. Mugello is remek volt.”

„Ahogy mondtam, jobb lenne, az lenne a jó, ha néhány mostani pályát dobnának, és ezek a helyszínek visszatérnének.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Néhány új pályát dobni kellene a régiek kedvéért
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!