Verstappen nehéz futamra számít Las Vegasban - F1VILÁG.HU

Verstappen nehéz futamra számít Las Vegasban

A Red Bull világbajnoka a harmadik rajthelyet szerezte meg a Forma-1-es las Vegas-i Nagydíjon, ám Carlos Sainz rajtbüntetése miatt a második helyről rajtolhat.

A szezon utolsó előtti futamára kissé beleszürkült a mezőnybe az egész idényt domináló Max Verstappen, aki a Las Vegas-i éjszakában a harmadik rajthelyet szerezte meg a Red Bull istállójával. A háromszoros világbajnok tempója az utcai pályán egyelőre elmarad a tőle megszokott szinttől, ám az időmérőjét értékelve kihangsúlyozta: a pontokat úgyis csak vasárnap osztják.

„Eléggé hideg van és csúszós az aszfalt, ráadásul az utcai pályák sajátosságai miatt próbálunk minél közelebb menni a falakhoz, ami nem mindig könnyű. Mindenesetre élveztem a vezetést. Szerintem ma a maximumot nyújtottuk, figyelembe véve, hogy az egykörös tempónk itt nem a legerősebb. Remélem, hogy a futamon jól fogunk bánni a gumikkal, így előrébb tudunk végezni” – értékelte a mai tapasztalatait a holland pilóta, aki a második helyet örökölheti meg a rajtbüntetéssel sújtott Carlos Sainztól. Mellőle a másik Ferrari rajtolhat Charles Leclerc-rel a fedélzeten.

Hogy a vasárnaponként mindig erős Red Bulltól ezúttal milyen versenytempóra számíthatunk, arra Verstappen az alábbit válaszolta.

„Tegnap jónak tűnt. Persze örültem volna, ha ma is egy kicsit gyorsabb vagyok, de a pontokat holnap osztják. Nehéz lesz, mivel ez lesz az első itteni versenyünk. Nem tudjuk, lesznek-e biztonsági autós fázisok, ráadásul a nagyon hosszú egyenesben sok összecsapás várható” – árulta el a háromszoros világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!