Verstappen: Nehéz lesz felülmúlni ezt a szezont! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nehéz lesz felülmúlni ezt a szezont!

A vasárnapi Japán Nagydíjon másodszor is világbajnokká avanzsált a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen – a holland pilóta elárulta, az idei bajnoki trófea megszerzése természetesen merőben másképp sikerült, mint 2021-ben, és természetesen nagyon büszke csapatára az idei szezon során nyújtott teljesítményéért.

Verstappen az eddigi versenyek közül tizenkettőt nyert meg, a legutóbbit most vasárnap, Szuzukában, ahol a nehéz körülmények ellenére derekasan helytállt, és domináns teljesítményt nyújtva bezsebelte második bajnoki trófeáját. A Red Bull versenyzője természetesen másképp éli meg az idei diadalt, mint a tavalyit, ugyanakkor viszont azt mondja, ezt a szezont nehéz lesz felülmúlni a jövőben.

„Igen, teljesen más. Teljesen mások az érzelmek. De ez azért is van, mert az egész idény nagyon más volt. Már eleve teljesen más autókkal, másféle versenyzéssel kezdtünk. És persze a versenyek száma is több, amennyit megnyertünk” – fogalmazott a kétszeres világbajnok. „És mindegyik másmilyen módon érkezett. Tavaly nagyon az időmérőtől függött minden, általában az ember így is nyer futamot. Most viszont volt néhány motorcsere miatti büntetés is, a mezőny végéről kellett felzárkóznom, szóval nagyon élvezetes idény volt.”

 

„És persze egy nagyon különleges év is, amit szerintem nagyon nehéz lesz felülmúlni a jövőben. Ezért is gondolom azt, hogy nagyra kell tartanunk, és ki kell élveznünk. Már eddig is élveztük, de talán most élvezhetjük egy kicsit jobban is.”

Verstappen hozzátette, külön öröm számára, hogy a Honda hazai versenyén, Szuzukában sikerült bebiztosítani a világbajnoki címet.

„Tökéletes. Olyan pillanat ez, ami tényleg tökéletesnek tűnik. Évek óta dolgozunk már együtt a Hondával, és itt volt ez a rengeteg japán szurkoló is. Korábban a legtöbben azt mondták, megőrültünk, hogy velük kezdtünk el dolgozni, kérdezték, hogy működni fog-e a dolog, mert nagyon nehéz időket éltek át akkoriban. Már tavaly is nagyon versenyképesek voltunk, idén viszont még inkább. Ezért is vagyok nagyon büszke a teljes csapatra, és mindenkire a Hondánál ezért a mentalitásért. Mert nehéz, amikor az embert sokszor kritizálják. Nagy a nyomás, hiszen sokat várnak tőled, teljesítened kell, eredményeket kell felmutatni. Ők viszont higgadtak maradtak, és tudták, mit kell tenniük – és elég csak megnézni, hol tartunk most!”

A Red Bull versenyzője az idei év fénypontjáról is beszélt: „Azt hiszem, a spái hétvégét kell említenem. Mert szerintem totális dominancia volt, ritkán fordul elő ilyesmi. És főleg, amikor hazaértem aznap este, és elkezdtem reflektálni egy kicsit a hétvégére… Az ember ilyenkor jön rá, hogy mennyire őrületes és különleges volt.”

A kétszeres világbajnok kedvesével, Kelly Piquet-vel ünnepelt a futam után | Fotó: Red Bull Racing

Arra a kérdésre, hogy szerinte jobban teljesített-e az idei szezonban, mint 2021-ben, Verstappen így felelt: „Erre nehéz válaszolnom. Az ember mindig visszatekinthet egy évre, és felteheti magának a kérdést, hogy miben lehetek jobb? És azt gondolom, az ember mindig törekszik arra, hogy egy még komplettebb versenyzővé váljon. De nem vagy robot, követsz el hibákat – mert mindenki hibázik. A lényeg, hogy minimalizáld a hibák számár, minimalizáld a kockázatot bizonyos helyzetekben. Néha ez jobban megy, máskor kevésbé. De összességében azt gondolom, az egész szezon remekül alakult.”

Verstappen nemrég töltötte be 25. életévét, ma pedig már kétszeres világbajnoknak mondhatja magát. A holland reméli, a következő években tovább növelheti győzelmei számát.

„Nos, azért van még néhány évem az F1-ben. Szóval remélem, hogy pár évig még versenyképes lehetek. Versenyeket akarok nyerni. És persze szeretnék további címeket is szerezni. De ez nem változtat azon, amit már most elértünk. És erre nagyon büszke vagyok. Úgy gondolom, a csapatnál mindenki többet érdemel annál, mint amit most mutatunk. És amíg így van, addig szerintem képesek vagyunk további nagyszerű idényekre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Nehéz lesz felülmúlni ezt a szezont!
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!