Verstappen: Nehéz megítélni, mennyit javult az idei autónk - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nehéz megítélni, mennyit javult az idei autónk

HIRDETÉS
A szerdai bejáratás alapján nehéz megmondani, mennyire lesz ütőképes a Red Bull Forma-1-es csapatának 2021-es autója. Ezt mondja Max Verstappen.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 11: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing walks to the garage before practice ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 11, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A holland pilóta, valamint újdonsült csapattársa, Sergio Perez a héten vezethették először a nemrég bemutatott új, RB16B kódjelű versenyautót.

A bejáratásra az esős Silverstone-ban került sor, ahol a körülmények mellett a filmforgatásra vonatkozó korlátozások is nehezítették a csapat dolgát: a tesztnapon ugyanis legfeljebb 100 km-t lehetett megtenni az új géppel, ráadásul kizárólag a Pirelli demóabroncsait használva.

„A helyzet az, hogy demógumikkal köröztünk, azok pedig soha nem lesznek érzésre olyanok, mint az igazi abroncsok” – mondta Verstappen újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak csütörtökön.

„Szóval nem sok mindent alapozok erre. Sokkal inkább szólt arról a dolog, hogy megtettünk néhány kört, és minden teljesen normálisnak tűnt. Szóval meg kell várnunk, mi történik Bahreinben, ahol már igazi gumik kerülnek fel az autóra.”

„Egyszerűen csak szerettem volna pályára gurulni, megtenni a 100 km-ünket. Aztán elmegyünk majd Bahreinbe, ahol megkezdődik az igazi munka, próbáljuk optimalizálni az autó beállításait igazi abroncsokkal – mert ezekkel a demógumikkal semmit nem tanulhatunk.”

Verstappen tavaly a 3. helyen zárta az összetett pontversenyt, a Red Bull pedig 2. lett a konstrukőrök között. Az energiaital-gyárosok ráadásul megnyerték a szezon utolsó, abu dhabi futamát, ami bizakodásra adhat okot – Verstappen viszont óvatosságra int, elmondása szerint ugyanis a Mercedes hamar leállt autójának fejlesztésével, nekik viszont voltak gondjaik szezon közben, amiket mindenképp meg kellett oldani.

„A szezon végén a Mercedes már nem fejlesztett, talán júliustól kezdve. Nem lehetett sok fejlesztést látni, mi pedig csak tanultunk tovább. Tudtuk, hogy gondok vannak az autóval, és javítani akartunk rajta, tudván, hogy a szabályok miatt az idei évre nem sokat változtathatunk rajta. A padlólemez módosult egy kicsit, de alapvetően az autó ugyanaz maradt.”

„Számunkra fontos volt, hogy felülkerekedjünk a gondokon. És igen, meglátjuk, hogy idén sikerült-e tovább javulnunk, és remélhetőleg versenyképesebbek leszünk a Mercedeshez képest.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!