Friss hírek

Verstappen: Nekünk nem hozna olyan sokat egy új motor, mint a Mercedesnek

A Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen azt mondja, ha kapna egy új motort a 2021-es szezon utolsó két versenyére, az nem jelentene olyan nagy ugrást számukra, mint a Mercedes számára.

Verstappen bajnoki riválisa, Lewis Hamilton a Brazil Nagydíjon kapott egy vadonatúj belső égésű motort, mely szemmel látható javulást hozott a német istálló számára. Ugyanezt a motort használja majd a hétvégi Szaúd-Arábiai Nagydíjon is a címvédő, és pletyka szintjén felmerült, hogy a Red Bull is beépít majd egy új erőforrást Verstappennek – bevállalva ezzel egy újabb rajtbüntetést.

A csapat azonban cáfolta ezt – Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a napokban azt mondta, ha be is építenek egy új motort, azt legfeljebb a szezonzárón teszik meg jövő héten.

Verstappen ugyanakkor azt mondja, egy új motor számukra nem jelentene akkora előnyt, az ő esetükben ugyanis nem romlik annyit a motor teljesítménye a megtett kilométerekkel arányosan, mint a Mercedesnél.

„Nincs meg az az előnyünk a motorerőt tekintve egy új motor esetében, mint a Mercedesnek” – mondta a világbajnoki pontversenyt 8 pontos előnnyel vezető holland.

„A mi motorunk valójában meglehetősen következetes az élettartama során. Szóval egy ilyen motorcsere nem hozna sokat nekünk.”

Verstappen azt mondja, legfeljebb a megbízhatóság végett jöhet szóba egy motorcsere a szezonzárón.

„Igen, de az én részemről nincsenek aggályok ezzel kapcsolatban. Tudom, hogy mire számíthatok a motort tekintve, és normál esetben ezzel végig is kellene csinálnunk a szezont.”

A holland pilóta akár már ezen a hétvégén bebiztosíthatja világbajnoki címét, ehhez azonban a jó eredmény mellett Hamilton balszerencséjére is szüksége lenne.

„Meglátjuk, de szerintem mindig nehéz megjósolni, milyen lesz a helyzet. Az egész a részleteken múlik, egy utcai pályán ráadásul eleve több minden történhet, mint egy normál versenyhelyszínen.”

Arra a kérdésre, hogy a győzelemre hajt-e az utolsó két versenyen, vagy esetleg csak megpróbálja összeszedni a végső diadalhoz szükséges pontokat, Verstappen így felelt: „Én mindig próbálok nyerni, de a legfontosabb természetesen, hogy Abu Dhabi után legyünk az élen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!