Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen: Nem a Mercedes lelassítására szolgálnak az új szabályok!

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen szerint nem azért változnak meg a Forma-1 szabályi 2022-től, hogy megtörjék a Mercedes dominanciáját, hanem azért, hogy izgalmasabbá váljanak a versenyek a királykategóriában.

Az új technikai regulákat az eredeti tervek szerint már jövőre bevezették volna a száguldó cirkuszban, a koronavírus-járvány miatt azonban végül egy évvel, 2022-re halasztották őket.

Az autók jelentősen átalakulnak majd, a leszorítóerő helyett pedig a talajhatás dominál majd. A cél, hogy a versenyautók szorosabban tudják követni egymást, ezáltal pedig izgalmasabb versenyeket, és a mostaninál több előzést lássunk.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff nemrég egy interjúban úgy fogalmazott, a változtatások egy részét azért vezetik be, hogy megtörjék a német istálló dominanciáját, mely a hibrid motorok 2014-es bevezetése óta tart az F1-ben.

A szakember úgy fogalmazott, „mindent megtettek azért, hogy megállítsák” őket, a 2022-es szabályok azonban motiválják a Mercedest.

A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen viszont visszautasítja Wolff állítását – szerinte a Forma-1 érdekében vezetik be az új regulákat, nem pedig a Mercedes ellen.

„Nem, szerintem ezek a szabályok egész egyszerűen annak eredményei, hogy az új tulajdonosok hallgatnak a csapatokra és a versenyzőkre” – mondta a holland a Motorsport.com című lapnak.

„Meghallották, hogy nagyon nehéz előzni, és szorosabb versenyzést szeretnénk. Például Imolában is láthattuk a jelenlegi problémákat. Valtteri egy olyan autóval körözött, ami 3-4 tizeddel lassabb volt a sérülések miatt, mégsem tudtam őt megelőzni. Habár sokkal gyorsabb voltam nála, ez látható volt, amint sikerült elmennem mellette. És erre megoldást kell találnunk.”

„Arra van szükségünk, hogy az F1-es versenyzés izgalmasabb legyen, és a versenyzők képesek legyenek szorosabban követni más autókat, és hogy ne az időmérők döntsenek a hétvégékről, ahogy most.”

„Nézzék csak meg a MotoGP bajnokságát! Még ha a 10. helyen is végzel az időmérőn, megnyerheted a versenyt! Ez nehezen fordulhat elő a Forma-1-ben, egész egyszerűen azért, mert túl nehéz más autókat követni a legtöbb pályán.”

„És szerintem ezért is jönnek 2022-től az új szabályok. És hogy ezek az új szabályok lelassítják-e majd a Mercedest, vagy sem, azt nem lehet most megmondani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!